5 tips om een boete in Frankrijk te voorkomen

Voorkom een boete in Frankrijk met deze 5 waardevolle tips!

Na lang wachten is het dan zover, je kunt eindelijk met de camper op vakantie! Voor velen is vakantie één van de hoogtepunten van het jaar, het moment waar je naar toe hebt geleefd. Misschien is dit je eerste campervakantie of heb je eindelijk jouw favoriete camper gekocht? 

Reis je deze vakantie door Frankrijk of is Frankrijk je eindbestemming? Dan moet je rekening houden met een aantal verkeerszaken. Wij hebben voor jou een aantal tips opgesteld, zodat je een boete kan voorkomen!

Camper frankrijk scaled | Camper Deluxe

 

1 | Gebruik uw telefoon niet op de weg

Net als in Nederlands is de Franse regering zeer streng in het telefoongebruik achter het stuur. Volgens de Franse regering worden 10% van de dodelijke slachtoffers op de weg veroorzaakt door telefoongebruik achter het stuur. In Frankrijk zijn de regels alleen nog strenger dan je gewend bent. Je mag je telefoon namelijk niet in het zicht hebben en ook niet gebruiken op de vluchtstrook. Zorg er daarom voor dat je telefoon altijd goed is opgeborgen, dit kan je een zomaar boete van € 135 besparen! Wil je handsfree bellen? Geen probleem, maar uitsluitend met je carkit ( – oordopjes zijn verboden!).

2 | Draag tijdens het rijden in uw camper altijd vaste schoenen

In Nederland is het niet verboden om met je slippers achter het stuur te stappen. Je wordt wel verantwoordelijk worden gesteld als je een ongeluk veroorzaakt. In de Franse wet staat niet dat je geen slippers mag dragen in de camper, maar helaas worden er wel boetes voor uitgedeeld! Wij raden je aan om tijdens het rijden dichte schoenen (of sandalen) aan te trekken.

3 | Rijdt u door Parijs? Vergeet dan de milieusticker niet!

Tegenwoordig is het verplicht om in Frankrijk een Ecovignet op je vooruit te plakken. Een ecovignet is een verplichte milieusticker voor alle voertuigen die een milieuzone in Frankrijk willen betreden. Op deze manier wil Frankrijk de vervuilende voertuigen uit steden weren. De kosten voor het ecolabel zijn €4,80 incl. verzendkosten en kan uitsluitend online aanschaffen op de website van Crit’Air.

 

 

4 | Het signaleren van flitspalen is verboden in Frankrijk

Nederlandse navigatiesystemen geven aan wanneer er een flitspaal in de buurt is, helaas is dit in Frankrijk verboden. Maak je gebruik van een navigatiesysteem met flitspaal signalering, dan riskeer je een boete van € 1500!

5 | Verplichte attributen om mee te nemen in uw camper

In Frankrijk is het verplicht dat ieder voertuigen voorzien is van een gevarendriehoek en een veiligheidsvest.

Mocht je pech krijgen, plaats de veiligheidsdriehoek 30 meter achter de camper. Let op: Op de snelweg mag je geen gevarendriehoek plaatsen aangezien dit te gevaarlijk is! Het veiligheidshesje moet je aantrekken wanneer je de camper wil verlaten bij een ongeluk. Zo ben je goed zichtbaar voor anderen. 

Het is verplicht om het veiligheidshesje binnen handbereik te hebben, berg het makkelijk op in het dashboard of onder je (bij)rijdersstoel. Heb je geen veiligheidshesje in je auto, dan kunt je een boete ontvangen van € 135.

Heb je toch nog een boete ontvangen na je vakantie? Betaal deze boete dan binnen 15 dagen, je krijgt dan een verlaagd tarief en betaalt u een verlaagd tarief. Betaal je later dan 45 dagen?  Dan wordt de boete tot 3 keer zo veel verhoogd. 

 

Wil je graag op vakantie, maar heb je (nog) geen camper?

Bij Camper Deluxe huur je makkelijke een camper voor een onvergetelijke reis. 

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! 

Wij zijn het beste telefonisch te bereiken op +31 (0) 522 48 05 48 of via de mail: info@camperdeluxe.nl