Acht checks bij een camper uit de stalling halen

Veel camperaars rijden het hele jaar met de camper, maar veel mensen gebruiken de camper alleen op vakantie. Doordat de camper lang in de stalling staat, moeten er checks worden uitgevoerd om te kijken of de camper nog in orde is. Veiligheid op de weg is belangrijk voor uzelf en andere weggebruikers. Zodra het nieuwe camper seizoen weer begint, kan iedereen weer snel op weg naar de bestemming. Vele mensen weten niet waar ze moeten op letten zodra de camper uit de stalling wordt gehaald. Daarom is er een checklist met acht verschillende punten gecontroleerd moeten worden voordat u op pad gaat. Bij Camperdeluxe.nl verkopen en verhuren we geweldige campers. Naast het kopen en verkopen van campers kunnen wij ook als derde persoon bemiddelen.

De acht onmisbare checks bij een camper

Er zijn veel dingen waar op gelet moet worden tijdens het vertrekken met de camper. Het eerste wat u moet doen is een rondje om de camper lopen voordat de camper uit de stalling wordt gereden. Door dit te doen kan er gekeken worden of er al schade is ontstaan. Als er schade is ontstaan kan er contact worden opgenomen met een garage. De tweede check is om te kijken of de reservesleutel gegeven is aan de stallingshouder. Voor het weggaan van de stalling is het belangrijk om de reservesleutel niet achter te laten.

Via een onlinewebsite is het ook handig om te controleren of het kentekenen niet is opgeschort. Bij een opgeschort kentekenen moet er contact worden opgenomen worden met de RDW. Niet alleen het kenteken moet worden gecontroleerd, maar ook de APK. Bij een verlopen APK is de camper niet verzekerd en is er kans op een boete. Een boete krijgen is  natuurlijk erg vervelend en geen goeie start van de vakantie. Daarom is het handig om na te lopen of u wel verzekerd bent. De gewenste dekking van de verzekering moet, naar uw wensen, in orde zijn. Vaak is er een keuze tussen de WA en de Casco.

De zesde onmisbare check is de groene kaart voor het internationale verzekeringsbewijs. In bijna heel Europa is het niet verplicht om een groene kaart te hebben voor de camper, maar toch is het handig voor het geval dat de verzekeringsgegevens nodig zijn. De zevende check is dat er gewend moet worden aan de camper. Maak een briefje met de afmetingen van de camper. Zo weet u altijd de maten van de camper. In een oogopslag is er dan te zien of de camper door een viaduct past. Dan is het bijna zover en kan er weggereden worden, maar voordat er weggereden kan worden moet de bandenspanning nog even opgemeten worden. De leeftijd van de banden moet gecontroleerd worden en er moet een profieldiepte van minimaal 1,6 millimeter gehanteerd worden.

Een nieuwe camper kopen kan altijd

Dan is het zover de camper is gecheckt en de reis kan beginnen. Natuurlijk is het ook leuk om weer een nieuwe camper uit te proberen. Via camperhandelaars kunnen campers voor een bepaalde tijd gehuurd worden. Bij Camperdeluxe.nl kunnen campers gekocht worden, of kunnen er gloednieuwe campers aangevraagd worden. Zo kan u elk jaar voor een voordelige prijs in de nieuwste en beste campers rijden.