Wildkamperen met de camper

Het geluid van de wind die zachtjes door de bomen waait en het licht in de camper dat ‘s nachts de enige lichtbron is. Ziet u het al voor zich? Vrij kamperen met uw camper in de ongerepte natuur? Er zijn veel mensen die dromen van zo’n heerlijke ervaring. Want wat geeft er een vrijer gevoel dan kamperen in het wild, waar u geniet van de mooiste uitzichten? Het is de meest avontuurlijke manier om idyllische kampeerplekjes te ontdekken waar verder helemaal niemand is. Toch vinden veel mensen het lastig om te bepalen waar dit nou wel of niet is toegestaan. Om u te helpen, hebben wij op een rijtje gezet waar vrij kamperen in Europa is toegestaan.  Lees meer “Wildkamperen met de camper”

Welk type camper kiest u?

Er worden steeds meer campers aangeschaft, we zien ze dan ook steeds meer rijden. In Nederland is het afgelopen decennium het aantal campers zelfs verdubbeld. Bent u van plan om een camper te huren of zelfs aan te schaffen? Dan heeft u ruime keuze. Er zijn verschillende type campers in diverse prijsklassen. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten campers en de voor- en nadelen van deze campers.
Hopelijk kunt u na het lezen van deze blog gemakkelijk uw keuze maken!

Alkoof campers

Alkoof campers zijn campers die beschikken over een grote ruimte boven de bestuurderscabine. In de ruimte bevindt zich een tweepersoonsbed. U kunt ook kiezen voor een alkoofcamper met dubbele bodem. Bij deze optie heeft u nog meer ruimte en is de instap naar het bed minder hoog. Een nadeel van deze camper is dat de camper hoog is en hierdoor windgevoeliger is, ook heeft de camper een hoger brandstofverbruik.

Half-integraal campers

De half-integraal camper beschikt ook over een bestuurderscabine. Daarboven bevindt zich echter geen extra ruimte. Een voordeel hiervan is dat de stroomlijn beter is en het brandstofverbruik van de camper lager. De camper heeft echter minder ruimte. Wanneer u niet veel bagage meeneemt en met z’n tweeën reist, is deze camper ideaal. Er zijn half-integraal campers met achterin een hefbed voor extra slaapplaatsen.

Integraal campers

De integraal camper is van de voor tot achterzijde even breed. Er is geen aparte cabine voor de bestuurder aanwezig zoals bij de bovenstaande twee campers. De cabine waar de bestuurder zit is onderdeel van het leefgedeelte. Boven de cabine bevindt zich een uitklapbaar bed dat u gemakkelijk naar beneden haalt. Omdat u het bed naar beneden haalt is er meer ruimte tussen het bed en het plafond dan bij de alkoof. Ook heeft u vanuit de camper goed uitzicht door de grote voorruit. De integraal camper is veelal wel duurder en de bijrijder heeft geen eigen portier.

Buscamper

De laatste optie is de buscamper. Deze camper is, zoals de naam al zegt, gebouwd op basis van een bestelbus. In veel gevallen wordt het dak verhoogd zodat hier twee extra slaapplaatsen kunnen worden gemaakt. Het voordeel van de buscamper is dat deze compact is en hierdoor geschikt voor het dagelijks verkeer maar ook voor het maken van een reis. Een nadeel kan zijn dat u beperkte ruimte heeft voor uw bagage in de buscamper.

Een achteruitrijcamera voor uw camper

Wanneer u zelf een camper heeft aangeschaft bent u daar natuurlijk erg zuinig op. Ook wanneer u een camper huurt wilt u ervoor zorgen dat deze ongeschonden weer terug naar de verhuurder gaat en u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Een camper is natuurlijk groot en deuken of krassen zijn natuurlijk snel opgelopen. Wilt u er voor zorgen dat het risico op deuken, krassen en ander ongemak zo klein mogelijk wordt, schaf dan een achteruitrijcamera aan. De achteruitrijcamera zorgt ervoor dat u moeiteloos kunt inparkeren. Wanneer u gaat inparkeren of wanneer u naar achteren moet steken om te draaien, ziet u in de camera of er zich een paaltje, hekje of ander obstakel achter uw camper bevindt en ziet u hoever u hier nog van verwijderd bent. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat u niet langer hulp nodig heeft bij het inparkeren en ook kunt inparkeren op plekken waar u zich zonder camera niet aan zou wagen.

Diverse soorten achteruitrijcamera’s

Er is een ruim aanbod aan verschillende achteruitrijcamera’s die geschikt zijn voor uw camper. Ook de prijzen variëren. Er zijn draadloze camera’s, deze zijn vaak duurder en bij deze camera’s bestaat er kans op storingen. Camera’s met een snoer hebben het nadeel dat het snoer in de camper verwerkt moet worden. Het is belangrijk om voor de aanschaf van de camera erop te letten dat u ook ’s nachts met de camera mee kunt kijken. Wanneer de camera een goede CCD lens heeft en de optie nachtzicht dan is dit mogelijk. Er zijn achteruitrijcamera’s die weer- en schokbestendig zijn, ook dit is geen overbodige luxe. Er is niet één type camera dat het beste geschikt is voor uw camper. Welke camera u het beste kunt kiezen is bijvoorbeeld afhankelijk van de plaatsingsmogelijkheid op uw camper. Ook kunt u uw keuze laten afhangen van de prijs van de camera. Een goede camera, zowel draadloos als een camera met snoer, is al te verkrijgen vanaf € 100,00.

Het monteren en installeren van de achteruitrijcamera

U kunt ervoor kiezen om de achteruitrijcamera te laten installeren, maar als u handig bent kunt u dit natuurlijk ook zelf doen. Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het installeren van de camera. Zo moet u er goed op letten waar u de camera plaatst. Zorg ervoor dat de camera zoveel mogelijk zicht heeft. Om dit te testen kunt u de camera eerst met tape vastmaken. Is er sprake van optimaal zicht, dan kunt u deze monteren. In de handleiding leest u hoe u de camera kunt installeren. Heeft u gekozen voor een camera met snoer, dan zult u de bekabeling moeten inbouwen en wegwerken. Maak hiervoor gebruik van de kabelgoten die in de camper aanwezig zijn. Vervolgens kunt u de monitor met behulp van de bekabeling van uw camper of met behulp van een 12 Volt omvormer aansluiten op het systeem.

Camper huren of juist kopen?

Er zijn verschillende manieren om een vakantie te vieren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om met de camper te gaan. In dit geval is het zowel mogelijk om een camper te kopen en te huren, maar wat is nou eigenlijk de beste keuze?  Ten eerste is het erg belangrijk om te kijken of u eenmalig met de camper op vakantie wilt of dat u dit vaker wilt gaan doen. Indien u nog twijfelt is het erg belangrijk om eerst een camper te huren en te ervaren hoe een camper is voordat u ook daadwerkelijk een camper koopt. Indien u ervoor kiest om een camper te huren dan is het ook altijd mogelijk om er een tuinset bij te huren, deze prijs is eenmalig €25-,. Heeft u ooit al eens ervaren hoe het is om met een camper op vakantie te gaan en lijkt het u leuker om dit vaker te doen? Dan is het verstandig om ervoor te kiezen om een camper te kopen.

Verschillende soorten campers

Er zijn twee soorten campers, namelijk de budget campers maar ook de luxe campers. Het eerste verschil tussen de twee soorten campers is de prijs. Het is maar net hoeveel u over hebt voor een camper en hoe luxe u de camper wilt hebben. Daarnaast zit er ook een verschil tussen beide campers als het gaat om kwaliteit, uitrusting en meer. De campers waar over wij beschikken zijn automaat of beschikken over 5 of 6 versnellingen, dit ligt maar net aan de camper. Wanneer u hier een duidelijke voorkeur voor heeft dan is het erg belangrijk om hier goed naar te kijken voordat u een camper koopt of huurt.

 

Het is erg belangrijk om ook goed te kijken of de camper wel genoeg slaapplekken biedt en groot genoeg is voor het aantal personen waarmee u op vakantie gaat. U wilt natuurlijk niet dat de camper te klein is of te weinig slaapplekken biedt.

De huurvoorwaarden

Het is niet mogelijk om een camper te huren als de bestuurder 23 jaar of jonger is, in dit geval bent u dan niet verzekerd. Voor het besturen van de camper is een rijbewijs B genoeg, u hoeft dus niet over een speciaal rijbewijs te beschikken. Daarnaast zijn alle campers allrisk verzekerd, u hoeft alleen maar het eigenrisico/borgbedrag te betalen. De campers hebben ook allemaal gratis dienst voor pech inbegrepen, dit geldt alleen wanneer u zich binnen Europa bevindt. Alleen bij huur van minder dan 1 week waarin u wel extreem veel kilometers maakt geldt er een kilometervergoeding, dit zal allemaal in overleg plaatsvinden.

De beveiliging van de camper

Vaak genoeg hoor je verhalen over inbraken. Inbraken in huizen, garages en bedrijven. Maar ook in campers en caravans. In campers liggen namelijk veel kostbare spullen. Denk hierbij aan een navigatiesysteem, een laptop, een televisie en smartphones. Dit maakt een camper heel aantrekkelijk voor dieven. Dieven deinzen helaas niet terug om op een gewelddadige manier andermans spullen te bemachtigen. Hieronder geven wij jou een paar handige tips. Niet alleen hoe je je camper goed moet beveiligen maar ook hoe je de kans op overvallen verminderd.

 

Tips voor het beveiligen van jouw camper

Ramen

Inbrekers proberen vaak via de ramen binnen te komen. Ramen zijn een makkelijk doelwit omdat inbrekers weinig moeite hebben om deze open te breken. Klapramen zijn de meest kwetsbare ramen in een camper. Om inbraak te voorkomen kun je een metalen profiel aanschaffen die je eenvoudig over de bestaande raamvergrendeling schuift. Openen van het raam van buitenaf is zo onmogelijk.

 

Deuren

Naast ramen zijn deuren ook een makkelijk te forceren object voor inbrekers. Vooral campers met alleen een deurslot in het midden zijn hier gevoelig voor. De oudere camper modellen hebben vaak zo’n type deurslot. Monteer dus extra sloten op de deur. Hierdoor wordt het voor inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen. Let bij het monteren van extra sloten op de deuren wel op dat je nog makkelijk naar buiten kunt. Als er zich een noodsituatie voordoet moet je nog wel snel naar buiten kunnen.

 

Alarm

Een alarm is altijd handig tegen inbrekers, in zowel huizen als in campers. Voor campers bestaan speciale installaties die hiervoor geschikt zijn. Deze alarmsystemen werken met magneetcontacten op deuren, ramen en buitenkleppen. Als er een deur of raam wordt geopend, gaat het alarm af en begint er een lamp te branden. De alarmcentrale krijgt een melding dat er wordt ingebroken.

 

Wielklem

 Sommige inbrekers hebben het niet voorzien op de inhoud van de camper, maar proberen de gehele camper te stelen. Om dit te voorkomen kun je een wielklem aanbrengen op één van de wielen. De wielklem voorkomt dat de camper makkelijk kan worden meegenomen.

 

Kluis

 Als het een inbreker toch lukt om je camper binnen te komen, dan kan een kluis nog veel schade voorkomen. Leg persoonlijke spullen met emotionele waarde altijd in de kluis, zodat emotionele schade uitgesloten wordt. Ook is het handig om waardevolle spullen in de kluis te leggen. De kluis moet op de grond worden gemonteerd, zodat een inbreker niet de hele kluis mee kan nemen. Zorg dat de kluis niet te veel in het zicht staat, zodat dit niet het eerste doelwit is wanneer de inbrekers de camper binnen komen.

Wat te doen buiten het seizoen?

Parkeerplek

 De parkeerplek van de camper is één van de belangrijkste factoren als het gaat om inbraken. Als je met de camper weg bent, overnacht dan op speciale camperplekken zoals een camping. Deze plaatsen zijn vaak beveiligd en er is veel activiteit rondom de camper. Dit zal de inbrekers afschrikken. Zorg er voor dat buiten de vakantie seizoenen de camper op een veilige plek gestald wordt. Er zijn veel camperstallingen waar je je camper veilig kunt stallen. Daarnaast is het ook mogelijk om een camper te huren. Hierdoor hoef je geen geld te betalen voor de stalling.

 

Met de camper rondreizen door Kroatië

Kroatië is een erg populair vakantieland voor veel Nederlanders. Dat is niet heel onbegrijpelijk, want Kroatië is een prachtig land met veel bezienswaardigheden. Het land is gemakkelijk te bereiken met de auto. Het land ligt op ruim 1300 kilometer vanaf Nederland. Omdat de afstand prima af te leggen is, gaan veel mensen met de camper naar Kroatië. Met de camper is het makkelijk om op plekken te stoppen en daar een paar nachten te overnachten. Een rondreis door Kroatië met de camper is daarom uitermate geschikt. U kunt in een vakantie het hele land doorreizen en alle mooie plekken van Kroatië bewonderen. Er zijn een aantal bestemmingen in het land die erg populair zijn onder de vakantiegangers.

Lees meer “Met de camper rondreizen door Kroatië”

Acht checks bij een camper uit de stalling halen

Veel camperaars rijden het hele jaar met de camper, maar veel mensen gebruiken de camper alleen op vakantie. Doordat de camper lang in de stalling staat, moeten er checks worden uitgevoerd om te kijken of de camper nog in orde is. Veiligheid op de weg is belangrijk voor uzelf en andere weggebruikers. Zodra het nieuwe camper seizoen weer begint, kan iedereen weer snel op weg naar de bestemming. Vele mensen weten niet waar ze moeten op letten zodra de camper uit de stalling wordt gehaald. Daarom is er een checklist met acht verschillende punten gecontroleerd moeten worden voordat u op pad gaat. Bij Camperdeluxe.nl verkopen en verhuren we geweldige campers. Naast het kopen en verkopen van campers kunnen wij ook als derde persoon bemiddelen.

Lees meer “Acht checks bij een camper uit de stalling halen”

Met de camper door Amerika reizen

Met een camper reizen is altijd al erg leuk geweest voor veel mensen. Met een camper kan er veel gereisd worden door verschillende landen, maar Amerika is een van de beste plekken om te reizen. Amerika is een groot land waardoor er wel weken gereisd kan worden. Er is veel te zien en te beleven in het grote Amerika, waardoor de reis geweldig zal zijn. Amerika heeft verschillende staten waar de regels en culturen anders zijn. Zo kent Hawaï eigenlijk alleen maar fijne temperaturen, in tegenstelling tot Alaska.

Voordat de staten van Amerika bezocht kunnen worden moet er natuurlijk eerst een planning worden gemaakt. Amerika is veel te groot om alles in 1 keer te kunnen bezoeken. In het westen liggen de plaatsen San Francisco en Los Angeles, in het oosten Washington en New York. Ook kan er worden gekozen voor het zonnige weer in Florida, waar een overvloed is van pretparken. Als u voor het eerst op vakantie gaat met een camper, kan het handig zijn om met een groepsreis mee te gaan. De campgrounds liggen vast en in de avond wordt er met de andere medereizigers de route besloten. Overdag kan er dan zelf gereisd worden, om zo plaatsen en bezienswaardigheden te bekijken.

Lees meer “Met de camper door Amerika reizen”

Met het gezin op vakantie in een camper

Met een camper op reis gaan is momenteel erg populair. Een camperreis is geschikt voor iedereen, zowel voor jonge als oudere mensen. Mensen met een pensioengerechtigde leeftijd, maar ook gezinnen met kinderen reizen in een camper. Tijdens een vakantie met het gezin maakt u leuke en mooie herinneringen. Het is daarom ook erg leuk om met het gezin om vakantie te gaan. U kunt ervoor kiezen om te verblijven in een hotel, appartement of tent. Een camper is ook een mogelijkheid waar u voor kunt kiezen.

Veel gezinnen reizen in een camper of gaan op vakantie in een camper. Als u van kamperen houdt is een camper perfect. Ook met jonge kinderen is het verblijven in een camper ideaal. De kinderen kunnen in dezelfde ruimte slapen als u, maar hebben wel een eigen bed. Een camper heeft een vertrouwde omgeving, waar vooral jonge kinderen behoefte aan hebben. In een camper heeft u meer ruimte dan in een auto. Dat is voor de kinderen ook fijner dan met z’n drieën op de achterbank van de auto te moeten zitten.

Lees meer “Met het gezin op vakantie in een camper”

De camper: een huis op wielen

Veel mensen kiezen ervoor om op vakantie te gaan met de camper naar een mooie bestemming zoals Italië of Frankrijk. Anderen kiezen er juist voor om met de camper door Europa te trekken. Een camper is eigenlijk een huis op wielen. In een camper heeft u alles wat u nodig heeft. Het is dan misschien wel een stuk kleiner dan uw huis, maar ook in een camper kunt u zich thuisvoelen. In een camper kunt u slapen, koken, douchen en heeft u normale zitplaatsen. Onderweg kunt u spelletjes spelen aan de tafel en u kunt tijdens de stop naar uw eigen toilet gaan. Veel mensen vinden een camper praktisch, omdat het veel faciliteiten heeft. Zo kunt u ook uw eigen fietsen meenemen in een camper, hierdoor u zo vrij bent als een vogel. Een camper heeft veel voordelen als het gaat om reizen op eigen houtje. Een camper voelt als een huis op wielen, omdat het knus is en u uw eigen spullen kan meenemen. U heeft in een camper alles bij de hand. Veel mensen maken een rondreis in een camper of gaan op vakantie in een camper.

Lees meer “De camper: een huis op wielen”