Waarom is het handig om een camper te onderhouden?

Het is natuurlijk erg vervelend dat wanneer u op vakantie gaat met een camper, deze dan stil komt te staan. Als u naar het buitenland gaat met de camper maakt u vaak veel kilometers, dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en dat alles nog goed onderhouden is. In de meeste gevallen is een camper handiger dan een caravan omdat u met de camper kan rijden en een caravan moet u aan een voertuig koppelen, maar een camper heeft dan ook wat meer onderhoud nodig. Vroeger waren de campers van Volkswagen erg populair en ze worden nog steeds hippie busjes genoemd, omdat de busjes vaak versierd waren met veel kleuren. Er zijn veel mooie vakantiebestemming in Europa, zoals Scandinavië met de prachtige natuur, bij het Gardameer met de mooie bergen en natuurlijk Frankrijk met het lekkere eten en mooie campings. Dit zijn dan ook populaire bestemmingen om met de camper heen te gaan.  Lees meer “Waarom is het handig om een camper te onderhouden?”

Een camperreis naar en door Spanje

Spanje ligt in het zuidwesten van Europa en is een Iberisch Schiereiland. De geschiedenis van Spanje gaat erg ver terug en hier zijn nog steeds delen van terug te zien in dit prachtige land. Spanje is een populair vakantieland onder Nederlanders en dit land wordt dan ook goed bezocht. Dit is niet zomaar, Spanje is namelijk een mooi land met een unieke geschiedenis en de mooiste bezienswaardigheden. Daarnaast biedt Spanje ook nog eens de heerlijkste stranden en prachtige zeeën waar u kunt relaxen. Voor iedere soort vakantieganger is er wel wat te doen en kunt u zich daar prima vermaken. Of u nou voor een sportieve of juist relaxte vakantie gaat, in Spanje kan het allemaal. Wat is nou leuker dan met een camper naar Spanje gaan, U kunt daar een mooie camping opzoeken en daar de camper neerzetten. U kunt ervoor kiezen om op een plek te blijven, maar u kunt ook het hele land doorreizen en de mooiste plekken te bezoeken. Lees meer “Een camperreis naar en door Spanje”

Scandinavië is gemaakt voor rondreizen

Scandinavië wordt gevormd door Noorwegen, Denemarken en Zweden, eigenlijk hoort er ook nog een stukje van Finland bij, maar officieel gezien bestaat het gewoon uit de eerste drie landen. Het noorden van Europa beschikt over prachtige natuurgebieden en de cultuur hier is ook heel anders dan in andere delen van Europa. Nederland is ongeveer 28 keer kleiner dan Scandinavië, een erg groot gebied dus. Dit gebied beschikt dan ook over een prachtige natuur die u in de rest van Europa niet snel zult tegenkomen. Er zijn een aantal plekken die wat meer toeristen trekken, maar er zijn ook genoeg streken die nog geheel onbekend zijn onder ons Nederlanders. Door de vele mooie plekken die dit gebied kent is het gemaakt voor rondreizen. Zo kunt u er op verschillende manieren voor kiezen om Scandinavië te ontdekken, dit kan met de auto of met de camper. Lees meer “Scandinavië is gemaakt voor rondreizen”

Welkom op de blog van Camperdeluxe

Hier houden we u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, leuke reistips en nog veel meer.

Uw unieke Scandinaviëreis begint met een camper van CamperDeLuxe.

De Scandinavische landen lenen zich meer dan waar ook in Europa voor het vrij en ongebonden rondtrekken met een camper van CamperDeLuxe uit Meppel, Nederland. U kiest uw eigen reisroute. Er is een overvloed aan mooi gelegen campings die beschikken over goede faciliteiten. Uniek in Scandinavië is het “allemansrecht” waarbij u vrij in de natuur mag kamperen, mits u toestemming heeft van de grondeigenaar, vóór vertrek opruimt en geen afval in de natuur achterlaat. Uitgestrekte bossen, vele meren, fjorden, bergen, hoogvlaktes en de gezonde frisse lucht trekken jaarlijks veel bezoekers naar het noorden. Lees meer “Welkom op de blog van Camperdeluxe”