De eerste keren op reis met een camper

Jaarlijks gaan er best wel veel mensen op vakantie met de camper. Een camper is gewoon heel handig, omdat u veel spullen mee kunt nemen op reis. Wat nog een groot voordeel is van de camper is dat u niks hoeft op te zetten, u zet de camper neer op de plek, u schuift de luifel uit en u bent klaar. Als u bijvoorbeeld met de tent op vakantie gaat moet u alles eerst opzetten, mensen die met een caravan op vakantie gaan zetten er meestal een voortent voor, deze moet ook nog opgezet worden. Deze tijd heeft u al gewonnen met de camper. En met de camper kunt u heerlijk rondreizen, omdat u niet telkens hoeft op te zetten en op te ruimen. U bent dus lekker mobiel met een camper. Als u van plan bent om een keer met de camper op vakantie te gaan om het uit te proberen. Dan is het handig om eerst een keer een camper te huren i.p.v. gelijk te kopen, want een camper is een behoorlijke uitgave om maar gewoon een keer uit te proberen. Lees meer “De eerste keren op reis met een camper”

Een sportieve vakantie met de camper naar Tsjechië

In Europa zijn er erg veel mooie landen om met de camper naartoe te gaan, maar voor een sportieve vakantie is Tsjechië perfect. Tsjechië is omringd door Duitsland, Polen, Oostenrijk en Slowakije. Het prachtige Praag is de hoofdstad van het land, met het historische centrum dat op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO. De Gouden Stad, wat een van de bijnamen van Praag is, ligt aan de rivier de Moldau. Het is fijn om in de zomer naar Tsjechië te gaan met het mooie weer, maar het is ook prachtig om er in de herfst naartoe te gaan. U kunt met verschillende voertuigen er heen gaan, maar met de camper is het ideaalst. Omdat het land best wel groot is en omdat er veel natuur is, is het makkelijk om met een camper tussen de bossen te gaan overnachten. Zo kunt u zich erg makkelijk verplaatsen en is het zelfs mogelijk om de hoofdstad te bezoeken.  Lees meer “Een sportieve vakantie met de camper naar Tsjechië”

Voor de eerste keer met de camper op vakantie

Met de camper op stap, dat lijkt veel mensen erg leuk. Maar wat moet je allemaal weten van een camper voordat je op vakantie gaat? Als je met de camper weggaat moet je met andere dingen rekening houden dan wanneer je bijvoorbeeld met de caravan of vouwwagen op vakantie gaat. Het grootste verschil is dat als je met de caravan gaat je de auto los koppelt waardoor je de auto ten alle tijden kan gebruiken, maar bij een camper zit het als het ware in een. Je moet daarom rekening houden met dat je met een camper niet overal kunt rijden, dit omdat een camper groter is dan een auto. Verder moet je als je een dagje weg gaat alles meenemen van je plek, je kunt wel je tafel en stoelen laten staan maar daar blijft het ook wel bij. Je kunt er ook voor kiezen om fietsen mee te nemen, een scooter of op de plek zelf een auto te huren om naar verschillende plaatsen te kunnen. Een groot voordeel van een camper is dat je meer opslag hebt en je makkelijker een fiets en/of scooter mee kunt nemen. Je moet daarom met bepaalde dingen rekening houden als je met een camper op vakantie gaat.

Lees meer “Voor de eerste keer met de camper op vakantie”

Waarom is het handig om een camper te onderhouden?

Het is natuurlijk erg vervelend dat wanneer u op vakantie gaat met een camper, deze dan stil komt te staan. Als u naar het buitenland gaat met de camper maakt u vaak veel kilometers, dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en dat alles nog goed onderhouden is. In de meeste gevallen is een camper handiger dan een caravan omdat u met de camper kan rijden en een caravan moet u aan een voertuig koppelen, maar een camper heeft dan ook wat meer onderhoud nodig. Vroeger waren de campers van Volkswagen erg populair en ze worden nog steeds hippie busjes genoemd, omdat de busjes vaak versierd waren met veel kleuren. Er zijn veel mooie vakantiebestemming in Europa, zoals Scandinavië met de prachtige natuur, bij het Gardameer met de mooie bergen en natuurlijk Frankrijk met het lekkere eten en mooie campings. Dit zijn dan ook populaire bestemmingen om met de camper heen te gaan.  Lees meer “Waarom is het handig om een camper te onderhouden?”

Een camperreis naar en door Spanje

Spanje ligt in het zuidwesten van Europa en is een Iberisch Schiereiland. De geschiedenis van Spanje gaat erg ver terug en hier zijn nog steeds delen van terug te zien in dit prachtige land. Spanje is een populair vakantieland onder Nederlanders en dit land wordt dan ook goed bezocht. Dit is niet zomaar, Spanje is namelijk een mooi land met een unieke geschiedenis en de mooiste bezienswaardigheden. Daarnaast biedt Spanje ook nog eens de heerlijkste stranden en prachtige zeeën waar u kunt relaxen. Voor iedere soort vakantieganger is er wel wat te doen en kunt u zich daar prima vermaken. Of u nou voor een sportieve of juist relaxte vakantie gaat, in Spanje kan het allemaal. Wat is nou leuker dan met een camper naar Spanje gaan, U kunt daar een mooie camping opzoeken en daar de camper neerzetten. U kunt ervoor kiezen om op een plek te blijven, maar u kunt ook het hele land doorreizen en de mooiste plekken te bezoeken. Lees meer “Een camperreis naar en door Spanje”

Scandinavië is gemaakt voor rondreizen

Scandinavië wordt gevormd door Noorwegen, Denemarken en Zweden, eigenlijk hoort er ook nog een stukje van Finland bij, maar officieel gezien bestaat het gewoon uit de eerste drie landen. Het noorden van Europa beschikt over prachtige natuurgebieden en de cultuur hier is ook heel anders dan in andere delen van Europa. Nederland is ongeveer 28 keer kleiner dan Scandinavië, een erg groot gebied dus. Dit gebied beschikt dan ook over een prachtige natuur die u in de rest van Europa niet snel zult tegenkomen. Er zijn een aantal plekken die wat meer toeristen trekken, maar er zijn ook genoeg streken die nog geheel onbekend zijn onder ons Nederlanders. Door de vele mooie plekken die dit gebied kent is het gemaakt voor rondreizen. Zo kunt u er op verschillende manieren voor kiezen om Scandinavië te ontdekken, dit kan met de auto of met de camper. Lees meer “Scandinavië is gemaakt voor rondreizen”

Welkom op de blog van Camperdeluxe

Hier houden we u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, leuke reistips en nog veel meer.

Uw unieke Scandinaviëreis begint met een camper van CamperDeLuxe.

De Scandinavische landen lenen zich meer dan waar ook in Europa voor het vrij en ongebonden rondtrekken met een camper van CamperDeLuxe uit Meppel, Nederland. U kiest uw eigen reisroute. Er is een overvloed aan mooi gelegen campings die beschikken over goede faciliteiten. Uniek in Scandinavië is het “allemansrecht” waarbij u vrij in de natuur mag kamperen, mits u toestemming heeft van de grondeigenaar, vóór vertrek opruimt en geen afval in de natuur achterlaat. Uitgestrekte bossen, vele meren, fjorden, bergen, hoogvlaktes en de gezonde frisse lucht trekken jaarlijks veel bezoekers naar het noorden. Lees meer “Welkom op de blog van Camperdeluxe”