Top 5 bestemmingen in Europa als u op vakantie wilt met de camper.

Wilt u graag op vakantie met de camper, maar weet u niet waarheen? Dit zijn de top 5 bestemmingen in Europa als u op vakantie gaat met de camper.

Italië, Toscane; de regio van het vloeibare goud

In Toscane kan u genieten van een prachtig landschap. In de zomer is het weer in Toscane gemiddeld tussen 20 tot 25 graden. Toscane beschikt over schitterende landschappen, zonnebloemen, veel wijnvelden en enorm veel olijfbomen. Dit maakt Toscane een populaire vakantiebestemming. Als u met de camper naar Italië rijdt, bedraagt de rit ongeveer 1.300 kilometer. Toscane heeft veel keuze uit campings waar u kunt verblijven met uw camper. Lees meer “Top 5 bestemmingen in Europa als u op vakantie wilt met de camper.”

Caravana; campers en kamperen

Met 400 exposanten, 45.000 m2 en 200 campings was dit jaar opnieuw de caravana een succes. In het WTC Expo in Leeuwaarden kon u 5 dagen lang dé kampeersfeer van Europa proeven. Caravana is een Europese camperbeurs dat niet alleen maar campers aanbiedt op dit geweldige evenement maar ook alle toebehoren om eenvoudig te kunnen kamperen. Bezoekers van de Caravana kunnen elk jaar opnieuw een behulpzame organisatie verwachten in het WTC Expo, zo is er een duidelijke plattegrond en een logistieke planning.

Lees meer “Caravana; campers en kamperen”

Met de camper op wintersportvakantie

De voorjaarsvakantie zit er weer aan te komen en Nederlanders trekken massaal naar de wintersportgebieden. Met de auto op wintersport is erg gebruikelijk maar met de camper op wintersport is natuurlijk ideaal vanwege alle ruimte die een camper te bieden heeft. Achterop de camper kunnen meerder snowboards/ ski’s vastgebonden worden zodat deze spullen geen ruimte in de camper in beslag nemen en u de camper vol kunt stoppen met alle overige bagage. Tevens kunnen de mensen op de achterbank ook nog fatsoenlijk slapen tijdens de reis door de vele beenruimte die aanwezig is in een camper. Mocht u als bestuurder een lange reis hebben dan zou u zelfs nog kunnen overnachten in een camper om even bij te kunnen slapen zodat u later weer beter kunt focussen tijdens het rijden.  Lees meer “Met de camper op wintersportvakantie”

Met de camper door Duitsland en de Benelux

Het kan wel eens voorkomen dat u graag op vakantie wilt maar niet ver weg wilt, hiervoor zijn er ook mooie vakantieparken in Duitsland en de Benelux. Het kan erg veel redenen hebben waarom u niet ver weg wilt op vakantie, iedereen is daarom anders. Het is dan wel altijd leuk om op vakantie te gaan met de camper, dit kan in de buurt zijn maar ook ver weg. Zo kunt u ervoor kiezen om een camper te huren om vervolgens mee op vakantie te gaan. Voor een weekendje weg is een camper daarnaast heel makkelijk, dit omdat u alles makkelijk kwijt kunt zonder last te hebben van te weinig opslag. Wanneer u bijvoorbeeld een weekendje met de auto weg gaat dan dient de auto ook als opslagplaats, u gaat dan toch met een ander gevoel weg dan wanneer u met de camper gaat en u al uw spullen vaak al beneden in de camper kwijt kunt. Het huren van een camper biedt veel voordelen met zich mee, een camper kopen is namelijk erg duur en dat zeker wanneer u de camper maar een paar weken per jaar gebruikt, het is dan makkelijker en stukken goedkoper om een camper te huren.  Lees meer “Met de camper door Duitsland en de Benelux”

Op wintervakantie met een camper

De Nederlanders gaan steeds meer op vakantie en dan gaan ze vaak met het vliegtuig of een auto. De camper is een erg handig vervoermiddel waar u ook in kan slapen. De winter komt er weer aan en de temperaturen worden weer lager. Het nadeel wat veel mensen vinden is de gladde wegen waardoor er veel files ontstaan op de snelwegen. Als u een camper hebt is het erg mooi om in de winter op pad te gaan naar de pistes en besneeuwde bergen. Landen die mooie skigebieden hebben zijn onder andere Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Veel Nederlanders gaan ‘s winters op vakantie naar deze landen maar u hoeft er dan niet te skiën omdat er ook genoeg mooie plekken zijn waar u kunt wandelen. Camperdeluxe heeft mooie campers die u kan huren. De campers worden voor vertrek rijklaar gemaakt zodat u optimaal van uw wintervakantie kan genieten.  Lees meer “Op wintervakantie met een camper”

Met de camper naar Italië

Met de camper op vakantie gaan doen erg veel Nederlanders. Er zijn veel locaties om naartoe te gaan en we kunnen zelfs in ons eigen land kamperen. Als u naar Italië gaat is dat toch iets anders. Italië staat bekend om hun prachtige landschap en het lekkere eten. Er is niet echt een best periode om naar dit land te gaan, want in de zomer kunt u naar het Gardameer gaan voor het mooie weer en in de winter zijn de bergen perfect om op te skiën, want ongeveer 75% van Italië is bergachtig of heuvelachtig. Veel mensen gaan dan ook in de zomer naar het Gardameer. Het is een prachtig meer gelegen tussen de bergen. De temperatuur is daar vaak perfect in de zomer. Omdat het gebied zo mooi is, is het ook nog een mogelijkheid om een auto te huren. Zo kunt u in de zomer extra genieten van het prachtige weer en de mooie omgeving. In de winter zijn de bergen bedekt met sneeuw en zijn er mooie skigebieden waar u ook van kunt genieten.  Lees meer “Met de camper naar Italië”

Met de camper rondreizen door de Balkan

Met een campervakantie zit u veel in de natuur en de Balkan is dan de perfecte bestemming om naartoe te gaan met de camper. De Balkan ligt in Zuid-Europa bestaat uit verschillende landen. De Balkan wordt ook het Balkanschiereiland genoemd dat het een groot schiereiland is dat uit verschillende landen bestaat. De Balkan heeft landen die er volledig binnen liggen maar het bestaat ook uit landen die er maar voor een klein percentage binnen liggen. Bijvoorbeeld Slovenië heeft 40% van het land in de Balkan liggen. De Balkan heeft een prachtig landschap en veel mooie landen die u met de camper kan gaan bezoeken. Veel landen zijn perfect om naartoe te gaan en één van die landen is Slovenië. 40% van Slovenië valt binnen de Balkan en is daarmee een van de landen die maar een deel van het land binnen de Balkan hebben. Lees meer “Met de camper rondreizen door de Balkan”

De eerste keren op reis met een camper

Jaarlijks gaan er best wel veel mensen op vakantie met de camper. Een camper is gewoon heel handig, omdat u veel spullen mee kunt nemen op reis. Wat nog een groot voordeel is van de camper is dat u niks hoeft op te zetten, u zet de camper neer op de plek, u schuift de luifel uit en u bent klaar. Als u bijvoorbeeld met de tent op vakantie gaat moet u alles eerst opzetten, mensen die met een caravan op vakantie gaan zetten er meestal een voortent voor, deze moet ook nog opgezet worden. Deze tijd heeft u al gewonnen met de camper. En met de camper kunt u heerlijk rondreizen, omdat u niet telkens hoeft op te zetten en op te ruimen. U bent dus lekker mobiel met een camper. Als u van plan bent om een keer met de camper op vakantie te gaan om het uit te proberen. Dan is het handig om eerst een keer een camper te huren i.p.v. gelijk te kopen, want een camper is een behoorlijke uitgave om maar gewoon een keer uit te proberen. Lees meer “De eerste keren op reis met een camper”

Een sportieve vakantie met de camper naar Tsjechië

In Europa zijn er erg veel mooie landen om met de camper naartoe te gaan, maar voor een sportieve vakantie is Tsjechië perfect. Tsjechië is omringd door Duitsland, Polen, Oostenrijk en Slowakije. Het prachtige Praag is de hoofdstad van het land, met het historische centrum dat op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO. De Gouden Stad, wat een van de bijnamen van Praag is, ligt aan de rivier de Moldau. Het is fijn om in de zomer naar Tsjechië te gaan met het mooie weer, maar het is ook prachtig om er in de herfst naartoe te gaan. U kunt met verschillende voertuigen er heen gaan, maar met de camper is het ideaalst. Omdat het land best wel groot is en omdat er veel natuur is, is het makkelijk om met een camper tussen de bossen te gaan overnachten. Zo kunt u zich erg makkelijk verplaatsen en is het zelfs mogelijk om de hoofdstad te bezoeken.  Lees meer “Een sportieve vakantie met de camper naar Tsjechië”

Voor de eerste keer met de camper op vakantie

Met de camper op stap, dat lijkt veel mensen erg leuk. Maar wat moet u allemaal weten van een camper voordat u op vakantie gaat? Als u met de camper weggaat moet u met andere dingen rekening houden dan wanneer u bijvoorbeeld met de caravan of vouwwagen op vakantie gaat. Het grootste verschil is dat als u met de caravan gaat u de auto los koppelt waardoor u de auto ten alle tijden kan gebruiken, maar bij een camper zit het als het ware in een. U moet daarom rekening houden met dat u met een camper niet overal kunt rijden, dit omdat een camper groter is dan een auto. Verder moet u als u een dagje weg gaat alles meenemen van uw plek, u kunt wel uw tafel en stoelen laten staan maar daar blijft het ook wel bij. U kunt er ook voor kiezen om fietsen mee te nemen, een scooter of op de plek zelf een auto te huren om naar verschillende plaatsen te kunnen. Een groot voordeel van een camper is dat u meer opslag hebt en u makkelijker een fiets en/of scooter mee kunt nemen. U moet daarom met bepaalde dingen rekening houden als u met een camper op vakantie gaat.

Lees meer “Voor de eerste keer met de camper op vakantie”