Met de camper door Amerika reizen

Met een camper reizen is altijd al erg leuk geweest voor veel mensen. Met een camper kan er veel gereisd worden door verschillende landen, maar Amerika is een van de beste plekken om te reizen. Amerika is een groot land waardoor er wel weken gereisd kan worden. Er is veel te zien en te beleven in het grote Amerika, waardoor de reis geweldig zal zijn. Amerika heeft verschillende staten waar de regels en culturen anders zijn. Zo kent Hawaï eigenlijk alleen maar fijne temperaturen, in tegenstelling tot Alaska.

Voordat de staten van Amerika bezocht kunnen worden moet er natuurlijk eerst een planning worden gemaakt. Amerika is veel te groot om alles in 1 keer te kunnen bezoeken. In het westen liggen de plaatsen San Francisco en Los Angeles, in het oosten Washington en New York. Ook kan er worden gekozen voor het zonnige weer in Florida, waar een overvloed is van pretparken. Als u voor het eerst op vakantie gaat met een camper, kan het handig zijn om met een groepsreis mee te gaan. De campgrounds liggen vast en in de avond wordt er met de andere medereizigers de route besloten. Overdag kan er dan zelf gereisd worden, om zo plaatsen en bezienswaardigheden te bekijken.

Kiezen van de soort camper

Campers zijn in alle soorten en maten te vinden. Van tweepersoons tot achtpersoons en van luxe naar wat eenvoudiger. In Amerika zijn er vele aanbieders van campers, afhankelijk van waar de reis wordt gestart zijn er verschillende modellen van campers. Campers hebben een vast aantal slaapplaatsen, soms kunnen er daarnaast nog een aantal slaapplaatsen gecreëerd worden aan de hand van de banken en tafels. Een grote camper wordt aangeraden, aangezien u meestal wel een aantal weken in de camper zit en niets is zo vervelend om op elkaars lip te zitten.

Wanneer u bent aangekomen in Amerika is het handig om de eerste twee dagen een hotel te boeken om zo van de jetlag af te komen. Als de jetlag weg is, is de tijd aangebroken om de camper op te gaan halen. In Amerika heeft u geen groot of internationaal rijbewijs nodig om een camper te besturen. Let goed op eventuele beschadigingen of krassen op de camper, zo hoeft u niet op te draaien voor deze beschadigingen van de camper bij het inleveren.

Met een camper rijden

Mensen die voor het eerst in een camper rijden, zullen eerst moeten wennen. Het is raadzaam om eerst een proefrit te gaan maken met de verhuurder van de camper. Bij de bochten moet er een veel grotere draaicirkel worden gemaakt dan met een auto. Ook moet er rekening worden gehouden met de hoogte van de camper. Bij laagstaande bomen of een tunnel kan het dak beschadigd worden, vermijd deze wegen dan ook. In de camper is het verplicht dat iedereen een gordel om heeft voor de veiligheid.  Bij het openen van een kastje moet er rekening worden gehouden met verschoven spullen, maak de kasten dan altijd voorzichtig open.