Met de camper door Duitsland en de Benelux

Het kan wel eens voorkomen dat u graag op vakantie wilt maar niet ver weg wilt. Hiervoor zijn er ook mooie vakantieparken in Duitsland en de Benelux. Het kan erg veel redenen hebben waarom u niet ver weg wilt op vakantie, iedereen is daarom anders. Het is dan wel altijd leuk om op vakantie te gaan met de camper, dit kan in de buurt zijn maar ook ver weg. Zo kunt u ervoor kiezen om een camper te huren om vervolgens mee op vakantie te gaan. Voor een weekendje weg is een camper daarnaast heel makkelijk. Dit omdat u alles makkelijk kwijt kunt zonder last te hebben van te weinig opslag.

Wanneer u bijvoorbeeld een weekendje met de auto weg gaat naar Duitsland dan dient de auto ook als opslagplaats. Hierdoor gaat u dan toch met een ander gevoel weg dan wanneer u met de camper gaat. Want hier kunt u al uw spullen vaak al beneden in de camper kwijt kunt. Het huren van een camper biedt veel voordelen met zich mee. Een camper kopen is namelijk erg duur en dat zeker wanneer u de camper maar een paar weken per jaar gebruikt. Het is dan makkelijker en stukken goedkoper om een camper te huren.

Waarom met de camper op vakantie?

Wanneer u met de camper op vakantie gaat naar Duitsland dan is hier het voordeel van dat u veel spullen mee kan nemen. Daarnaast hebt u alles zo bij de hand. Het voordeel van een camper is dat u zo weg kunt rijden en vervolgens niet meer hoeft te kijken hoe het met de tent of de caravan is, daarnaast begint uw vakantie met de camper al als u onderweg bent. Dit omdat u dan overal ergens stopt en zo even de luifel op kunt zetten.  Daarnaast kunt u ook eenvoudig even de stoelen pakken.

Wanneer u vervolgens weer bent uitgekeken in Duitsland kunt u de luifel zo weer oprollen, de stoelen naar binnen en u kunt weer door. Dit gaat met een tent of een caravan niet zo makkelijk. Bij een caravan moet u namelijk meteen de hele voor tent opzette. Het zelfde geldt voor een tent, daarbij moet u alles meteen opzetten voordat u iets kunt.

De voor- en nadelen van een camper

Een camper heeft voordelen maar ook nadelen. Een aantal voordelen zijn dat u zo weg kunt, u hoeft niet zo’n grote tent in te pakken en u kunt alles kwijt in de camper en niet zoals met de caravan of de tent dat alles in de voortent komt te liggen. Daarnaast is het rijden makkelijker, dit omdat u sneller weg bent en het achteruitrijden met een camper stukken makkelijker is dan met een caravan of een tent.

Nog een erg groot voordeel is dat u op veel plekken in Duitsland kan overnachten met vrijheidsgevoel, dat u dus niet vast zit aan bepaalde tijden. En zo zijn er nog veel meer voordelen aan een camper. Een paar nadelen van de camper zijn het hoge brandstof gebruik, een caravan rijdt wanneer hij op diesel rijdt, 1 op 8 rijdt. Daarnaast betaalt u bij een camper extra verzekeringen et cetera. Daarnaast zijn camper vaak vrij groot waardoor u niet overal terecht kan in bijvoorbeeld de binnenstad.