Camper huren met hond

5 tips: Camper huren met een hond

Camper huren met de hond wordt steeds populairder! Steeds meer vakantiegangers kiezen voor een campervakantie met de hond. Maak prachtige wandelingen in de natuur of ga op zoek naar een heerlijk meer waar je kan afkoelen. Je trouwe viervoeter zal genieten van een reisje buiten de deur! Ga je voor het eerst op campervakantie met jouw hond? Lees dan eerst onze tips, zodat je zorgeloos je campervakantie met de hond kan plannen.

Tips voor een camper huren met hond

Regelgeving

Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg daarom dat je altijd op de hoogte bent van de invoereisen voor huisdieren in de EU. Wanneer je met de camper en de hond op reis gaat, gelden enkele regels:

  • een EU-dierenpaspoort is verplicht voor jouw hond
  • je hond moet gechipt zijn
  • je hond moet minstens 21 dagen voor vertrek tegen hondsdolheid zijn ingeënt

Wagenziek

Niet iedere hond houdt van (lang) reizen met de camper of auto. Het is daarom verstandig om voor je vakantie een aantal proefritjes te maken. Zo kan je hond wennen aan de camper en voelen hoe het is om langere afstanden onderweg te zijn. Hoe vaker je gaat, hoe ontspannender het voor je hond gaat zijn.  

Tip: beloon je hond tijdens de tussenstop of op de eindbestemming met iets lekkers. Zo wordt de camperreis geassocieerd met iets fijns.

Tussenstop

Even de benen strekken? Dit geldt natuurlijk ook voor je lieve viervoeter. Wanneer je genoeg plas- en beweegmogelijkheden kan inplannen, krijgt je hond de nodige ontspanning en beweging tijdens de camperreis. Een camper huren met hond wordt op deze manier voor jullie allebei een feestje. 

Houd het koel

Het is belangrijk om tijdens je camperreis de temperatuur goed in de gaten te houden. Een hond heeft het namelijk eerder warm dan een mens. Beschikt je camper over een airco? Maak daar dan zeker gebruik van of zet bij lagere temperaturen het raam een stukje open. Bij een aangename temperatuur kan een hond minder stress ervaren.

Veilig reizen met hond

In veel landen is het verplicht om tijdens je reis een bench, hondenrek of autogordel voor je hond in de camper te hebben. Huisdieren worden volgens de wet als ‘ bagage’ gezien en daarom is het verplicht om deze zo veilig mogelijk te vervoeren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond zich bezeert doordat er iets omvalt of verschuift tijdens de rit.

Hond rennend door het bos | Camper huren met hond | Camper Deluxe

Voordelen van een camper huren met hond

Met je hond aan je zijde, kan je optimaal genieten van je vakantie. Wanneer je kiest voor een campervakantie met hond, hoef je je geen zorgen te maken over zijn of haar verblijfplaats. Zo bespaar je ook kosten op een hondenpension en je hoeft je hond niet te missen tijdens je vakantie. 

Wil jij je hond meenemen op vakantie, maar heb je (nog) geen camper? Een luxe camper huren met hond is bij Camper Deluxe toegestaan. Wil je weten welke campers dat zijn? Neem dan even contact met ons op. Zo kunnen jij en je viervoeter straks samen een heerlijke vakantie beleven.