Een campervakantie boeken tijdens de uitbraak van het coronavirus

Laatst gewijzigd op 13-5-2020.

Veel mensen vragen zich af hoe het zit met het boeken van een vakantie en de verspreiding van het coronavirus (Covid-19). Kunt u überhaupt nog wel op vakantie? Het boeken van een campervakantie heeft een aantal grote voordelen tijdens de uitbraak van het coronavirus. In deze blog leest u hoe u met het boeken van een campervakantie bij Camper Deluxe toch garantie heeft op mooie vakantie zonder zorgen over het coronavirus.

Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe de situatie rondom het coronavirus zich gaat ontwikkelen, en in welke landen het virus het meest actief zal zijn. Dit maakt het plannen en boeken van een campervakantie zeer lastig, want niemand weet waar het coronavirus het meest actief zal zijn in de vakantiemaanden juli en augustus. Hierdoor zijn veel mensen bang dat ze hun campervakantie op het laatste moment zullen moeten annuleren als er rondom de vakantiebestemming een corona uitbraak heeft plaatsgevonden.

Moet ik mijn campervakantie annuleren om het coronavirus?

Het antwoord op deze vraag hangt enorm af van het type vakantie en ‘hoe’ u op vakantie gaat. Bij vakanties die u lang van tevoren moet boeken zoals vliegvakanties, busvakanties, hotels en campings loopt u het risico dat u uw vakantie moet annuleren als er plotseling een negatief reisadvies geldt voor uw vakantiebestemming of als deze in een ‘quarantaine gebied’ valt.

Daarom zijn in ieder geval vakanties met een vaste bestemming die lang van tevoren geboekt moeten worden af te raden, zodat u niet het risico loopt dat u uw vakantie moet annuleren, uw vakantie vroegtijdig moet beëindigen, of misschien zelfs vast komt te zitten op uw vakantiebestemming.

Camper Deluxe geeft u dé garantie dat u uw campervakantie niet hoeft te annuleren!

Het boeken van een campervakantie heeft enkele grote voordelen met het oog op de risico’s van het coronavirus. Hieronder staan de 6 grootste voordelen van het boeken van een campervakantie waarbij u de garantie krijgt op een geweldige vakantie zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het coronavirus.

1. Bij het huren van een camper hoeft u nu nog niet hoeft te beslissen naar welk land u op vakantie gaat.

U kunt met een campervakantie op ieder moment uw vakantiebestemming wijzigen en naar een land afreizen waar het risico op corona het kleinste is. Met een camper kunt u gemakkelijk het vakantiegevoel opzoeken op de plekken waar het zonnig is en relatief ‘veilig’ is.

U bent daarin een stuk flexibeler dan wanneer u van tevoren één vaste bestemming moet kiezen zoals het geval is met een vliegvakantie, busvakantie, hotel, of camping. U hoeft met het huren van een camper niet bang te zijn dat u plots uw vakantie moet annuleren of vroegtijdig moet beëindigen, want u kunt op ieder moment beslissen om in een ander land uw vakantie te vieren!

 2. Met een camper kunt u op ieder moment beslissen om een plaats of land per direct te verlaten.

Zo bent u bij het verlaten van uw vakantiebestemming niet afhankelijk van het openbaar vervoer zoals per vliegtuig, bus, trein of boot. U loopt dus niet zomaar het risico om ergens ‘vast’ te komen te zitten tijdens uw campervakantie.

3. Als u op vakantie gaat met een camper hoeft u niet te reizen met het openbaar vervoer.

Tijdens een campervakantie bent u nooit afhankelijk van het openbaar vervoer waar veel mensen dicht op elkaar zitten. U loopt bij het huren van een camper dus veel minder risico om in aanraking te komen met mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, vergeleken met het reizen met een vliegtuig, bus, boot of trein.

4. Met een campervakantie kunt u volledig zelfvoorzienend vakantie vieren.

Een camper heeft alle nodige faciliteiten aan boord; slaapgelegenheid, een toilet, een douche, een keuken, vers water en een koelkast. Door de flexibiliteit die een camper hiermee biedt, hoeft u ook niet te verblijven op plaatsen waar veel mensen dicht op elkaar zitten zoals een camping, hotel of restaurant. Hierdoor hoeft u ook uw voorzieningen zoals toilet en douche niet te delen met andere mensen. Een campervakantie geeft u dus altijd de mogelijk om afstand te houden van andere mensen en u kunt zich gemakkelijk houden aan de regel van 1,5 meter afstand die geldt voor het coronavirus.

5. Met een camper kunt u ook in Nederland op vakantie gaan

Een campervakantie is ook zeer geschikt voor het geval u liever in Nederland op vakantie gaat tijdens de uitbraak van het coronavirus. Met een camper kunt u allereerst heel makkelijk voldoen aan de regels voor social distancing en het minimaliseren van contact met andere mensen. U kunt tijdens uw campervakantie met gemak de zonnige én rustige plekjes in Nederland opzoeken. Parkeer de camper bij een rivier of bij de boer, draai de luifel uit en zet de tuinstoelen neer, en u kunt meteen genieten van een zonnige campervakantie in Nederland zonder zorgen over het coronavirus.

6. Bij Camper Deluxe kunt u voordelig een annuleringsverzekering voor uw campervakantie afsluiten!

Vanwege het coronavirus(covid-19) bieden wij bij boekingen van campervakantie op Camperdeluxe.nl nu een speciale corona-annuleringsverzekering aan. Wanneer door het RIVM is vastgesteld dat het niet langer is toegestaan voor mensen om überhaupt nog op vakantie te gaan (zowel buiten als binnen Nederland), dan krijgt u uw huursom volledig terugbetaald. Dit geldt ook als u zelf in aanraking bent gekomen met het coronavirus en in quarantaine zit, mits u bij Camper Deluxe een camper heeft gehuurd en een corona-annuleringsverzekering heeft afgesloten. U kunt nu per direct een camper boeken voor uw campervakantie met een annuleringsverzekering voor het coronavirus op camperdeluxe.nl, of bel ons vandaag nog op 0522 48 05 48.

Wacht niet te lang met boeken van uw campervakantie!

Zodra de maatregelingen voor het coronavirus versoepeld worden zal er een enorme toeloop zijn op campervakanties, mede door de hierboven genoemde redenen. Daarom is het aan te raden niet te lang te wachten met het boeken van uw camper. Voor de zomermaanden worden campers vaak al vroeg gereserveerd, wacht dus niet te lang, zodat u nog veel te kiezen heeft.

Meer informatie over huren van een camper tijdens corona? Bekijk de Corona FAQ-pagina voor de meest gestelde vragen. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor al uw vragen en/of boekingen. Wij zijn bereikbaar op 0522 48 05 48.

Contact opnemen met Camper Deluxe

Heb je vragen of hulp nodig bij het huren van een camper? Je kan telefonisch of per mail contact met ons opnemen. 

Op onze contactpagina kan je ook een bericht sturen via ons contactformulier. 

We helpen je graag verder!