Met de camper naar Italië

Met de camper op vakantie gaan doen erg veel Nederlanders. Er zijn veel locaties om naartoe te gaan en we kunnen zelfs in ons eigen land kamperen. Als u naar Italië gaat is dat toch iets anders. Italië staat bekend om hun prachtige landschap en het lekkere eten. Er is niet echt een best periode om naar dit land te gaan, want in de zomer kunt u naar het Gardameer gaan voor het mooie weer en in de winter zijn de bergen perfect om op te skiën, want ongeveer 75% van Italië is bergachtig of heuvelachtig.

Veel mensen gaan dan ook in de zomer naar het Gardameer. Het is een prachtig meer gelegen tussen de bergen. De temperatuur is daar vaak perfect in de zomer. Omdat het gebied zo mooi is, is het ook nog een mogelijkheid om een auto te huren. Zo kunt u in de zomer extra genieten van het prachtige weer en de mooie omgeving. In de winter zijn de bergen bedekt met sneeuw en zijn er mooie skigebieden waar u ook van kunt genieten. 

Wat is er te doen in Rome?

Rome is de hoofdstad van Italië en het inwonertal van de metropoolregio bedraagt 3,7 miljoen. De geschiedenis strekt zich ui over 2700 jaar en de hoofdstad heeft zich in de geschiedenis ontwikkeld als een van de belangrijkste steden van de westerse cultuur. De hoofdstad heeft verschillende campings rondom de stad. Als u een bezoekje aan de stad brengt is er genoeg te bekijken. Rome staat bekend om de rijke geschiedenis en de prachtige bouwwerken. In Rome is er genoeg te bekijken maar één van de uitblinkers is toch het Colosseum. Het Colosseum is voltooid in 80 na christus. Het Colosseum was geheel bedoeld voor de spelen die werden georganiseerd en gefinancierd door de heersende keizer.

Bij de opening organiseerde Titus spelen die 100 dagen duurden. Volgens de overlevering waren er naast vele gladiatorengevechten de meest verbazingwekkende schouwspelen te zien. Zo was er een gevecht tussen kraanvogels en een gevecht tussen vier olifanten. Negenduizend tamme en wilde dieren werden afgeslacht. De Sint-Pietersbasiliek is ook niet te missen als u naar Rome gaat. Het is een katholieke kerk dat in Vaticaanstad ligt. Voor de basiliek ligt een plein omringd met pilaren. Het Sint Pietersplein. Dit plein op zich is al een hele bezienswaardigheid. Er zijn twee fonteinen, een obelisk en verschillende beelden aan de rand. Tijdens kerst staat er op het plein een grote kerststal en kerstboom. Naast deze prachtige bezienswaardigheden zijn er nog veel meer om te bezoeken.

Veilig met de camper naar Italië

Als u een camper hebt gehuurd is die vaak al gecheckt voordat u weggaat. Als u zelf een camper hebt is het beter om de camper te controleren voordat u op pad gaat, zodat u geen problemen onderweg tegenkomt. Bij Camper Deluxe kunt u veilig en betrouwd een camper huren of kopen. U kunt verschillende campers van verschillende merken huren die altijd voor vertrek grondig gecontroleerd worden.