Camperplaatsen in Nederland

Als je voor het eerst een camper koopt of huurt, wil je hem het liefst snel mogelijk testen. Hiervoor hoef je niet per se naar het buitenland toe. Ons eigen landje biedt genoeg mooie plekken om met de camper te gaan staan en de omgeving te ontdekken. Van oost naar west en van noord naar zuid, in Nederland zijn genoeg mooie camperplaatsen te vinden. In dit artikel worden een paar mooie camperplaatsen in Nederland uitgelicht.

Verschil camperplaats en camping

Ik hoor je denken, maar wat is dan het verschil tussen een camping en een camperplaats? Heel kort gezegd is een camperplaats eenvoudiger dan een camping, sommige camperplaatsen hebben prima voorzieningen. Op een camperplaats vind je alleen campers en op een camping kunnen campers, caravans, vouwwagens of tenten staan. Daarnaast is een camperplaats gemiddeld de helft goedkoper tegenover een plek op een camping.

Zuidelijk camperplekje in Maastricht

We beginnen in het zuiden van Nederland. Camperplaats Maastricht is een van de grootste camperplaatsen van Nederland en ligt op slechts 2,5 km afstand van de gelijknamige stad Maastricht. Het stadscentrum is uitstekend te bereiken met de fiets of te voet. Deze camperplaats ligt prachtig naast de oevers van de Maas met uitzicht op nabijgelegen middeleeuws kasteel Borgharen. Er is genoeg in de omgeving om te ontdekken!

Camperplaats langs de Nederlandse kust

In het westen van Nederland vind je langs de kust genoeg campings of vakantieparken. In Noordwijk vind je camperplaats De Guldenroede. Dit is een kleinere camperplek bij een bloemkwekerij, in het voorjaar sta je tussen de bollenvelden te genieten van een prachtig uitzicht! Deze campingplaats is op 1 km afstand van het strand en er zijn verschillende toeristische fietsroutes in de omgeving. Wil je in het voorjaar genieten van nog meer bloeiende bloemen? Vanaf de camperplaats is een bezoek naar de Keukenhof ook zo geregeld, die bevind zich namelijk maar op 8,5 km afstand!

Met de camper naar Noord-Nederland

Op de grens van Friesland en Drenthe vind je het plaatsje Elsloo, waar camperplaats Kale Duinen zich bevindt. De camperplaats is gevestigd tussen twee natuurgebieden in: de Schaopedobbe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een ideale plek om te wandelen en rond te fietsen. Van plan om een hond mee te nemen? Ga naar de spartelvijver vlak bij het Aekingameer, speciaal voor honden en paarden. Honden mogen hier los lopen, een fijne plek om te ravotten met je viervoeter!

Ontdek de natuur in Overijssel

Overijssel heeft een prachtige natuur met veel fietsroutes. Verblijf op camperplek Het Witteven in Geesteren en ontdek een mooi deel van Twente. In het dorp zijn diverse eetgelegenheden van cafés tot restaurants en in de omgeving vind je staatsnatuurmonument Engbertsdijksvenen. Dit gebied is via verschillende dorpen te bewandelen. Op een mooie zonnige, rustige dag kun je er zelfs adders spotten!

Levendig Utrecht

We eindigen in de provincie Utrecht. Daar staat camperplaats ‘aan het dorp’ in Werkhoven. Werkhoven ligt aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Hier vind je prachtige natuur, talloze landerijen en levendige steden. Wandelen of fietsen door heuvelachtige bossen of indrukwekkende kastelen bezoeken. Geniet van terrasjes in de stad Utrecht en doe een rondvaart door de grachten! Tal van mogelijkheden, wanneer je er voor kiest om op camperplek ‘Aan het dorp’ te staan.

Klaar om een camper te huren?

Door dit artikel helemaal zin gekregen om met de camper door Nederland te reizen? Dat kunnen we ons voorstellen. Bekijk ons aanbod campers, wellicht zit er een camper tussen waarmee u binnenkort Nederland ontdekt!