Camperreis Denemarken

Camperreis Denemarken

Zie jij het wel zitten om met de camper naar Denemarken te gaan? Dat begrijpen wij wel! In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten voordat je op vakantie gaat. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid op vakantie gaat. We vertellen onder andere over welke plaatsen de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo haal jij het optimale uit je rondreis.

Dit blog is onderdeel van het hoofdblog “Camperreizen in Europa“.

20220922 164816 | Camper Deluxe

Inhoudsopgave

Huren van een camper

Wanneer je met de camper op pad moet kan je dit beter goed voorbereiden. Op het laatste moment een camper huren heeft vaak geen zin. Dit omdat vakanties met de camper enorm populair zijn, zeker in Nederland. De kans is dus zeer aanwezig dat alle verhuurders de campers dan al verhuurd hebben.

En dan sta jij met lege handen. Iets wat je dus wil voorkomen. Dus, op tijd boeken! Waar kan je dat dan het beste doen? Je kan ervoor kiezen dit in Nederland te doen, of in Denemarken. Beide hebben zo hun voor- en nadelen.

Vaak is een camper huren in Denemarken een stuk duurder dan in Nederland. Over het algemeen is alles duurder in Denemarken. Daar gaan we later ook nog even op in. Qua prijs ben je dus in Nederland voordeliger uit. Maar goed, dan moet je ook nog met de camper van Nederland naar Denemarken.

En benzine kost ook geld. Dat is iets om in je achterhoofd te houden. Waarschijnlijk is dit alsnog goedkoper dan eerst vliegen of met de trein naar Denemarken gaan vanuit Nederland. Kortom: weeg beide opties goed af en boek op tijd. Zo voorkom je onverwachte kosten en/of teleurstellingen achteraf.

Handige informatie over Denemarken

Voordat je op vakantie gaat naar Denemarken geven wij je eerst wat handige informatie. De regels zijn namelijk niet hetzelfde zoals in Nederland. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere factoren om rekening mee te houden. Wij bespreken ze hieronder.

Deense kroon

In Denemarken betaal je met de Deense kroon. De prijzen lopen behoorlijk uiteen, waardoor je niet precies weet hoeveel je moet betalen in euro’s. Dat is iets om goed rekening mee te houden, zodat je niet ineens een extreem dure rekening voor je neus gedrukt krijgt.

Eén euro is gelijk aan ongeveer 7,4 kronen (dit kan veranderen en is afhankelijk van de huidige wisselkoers). Wanneer jij een kop koffie wil bestellen moet je dus niet schrikken als er staat dat jij 40 kronen moet betalen.

Daar komt ook bij dat Denemarken een vrij welvarend land is. En dat zie je terug in de prijzen. Voor een cappuccino betaal je zo 7 euro, zeker in de hoofdstad Kopenhagen. Zorg dus dat je genoeg geld bij je hebt, zeker wanneer je meerdere dagen wil rondstruinen in de hoofdstad.

Verkeersregels

Lekker met de camper op pad. Welke verkeersregels zijn er dan? De meest belangrijke regels bespreken we nu met je. Zo krijg je niet ineens een boete zonder dat je het zelf door hebt. Dat is geen lekker begin van een vakantie uiteraard!

Het maximale alcoholgehalte is 0,5 promille voor zowel jongvolwassenen als volwassenen. Ook is het net als in Nederland niet toegestaan om de telefoon vast te houden achter het stuur. Ook al doe je er misschien niks mee, je krijgt dan alsnog een boete. Handsfree bellen mag dan weer wél.

En hoe hard mag je dan met een camper? Voor grote voertuigen gelden aparte regels. Dat leggen we hieronder even uit:

Campers lichter dan 3500 kg:

Binnen bebouwde kom: 50 km/u

Buiten bebouwde kom: 80 km/u

Autosnelweg: 130 km/u

Campers zwaarder dan 3500 kg

Binnen bebouwde kom: 50 km/u

Buiten bebouwde kom: 80 km/u

Autosnelweg: 80 km/u

Je mag dus met een zware camper aanzienlijk minder hard rijden. Dat is ook niet zo gek natuurlijk. Je doet dan wel langer over de reis. Wanneer je heel Denemarken wil zien kan je dus beter gaan voor een lichtere camper.

Cultuur in Denemarken

Tot slot willen we ook nog even wat aan je vertellen over de Deense cultuur. Zo weet je zeker dat je de lokale bevolking niet (per ongeluk) tegen de haren in strijkt. Hoe zijn die Denen eigenlijk?

Allereerst zijn ze enorm gastvrij. De meeste Denen spreken ook uitstekend Engels. Ook handig op Deense campings. Wanneer je dus een beetje Engels kan red je je hier uitstekend. Verder is het ook een erg tolerante, liberale en moderne bevolking. Alles is oké en iedereen wordt geaccepteerd zoals ze zijn. Super fijn!

Wil je met kinderen op pad? Dan is Denemarken ook zeker geschikt. Er wordt in het land veel rekening gehouden met kinderen en veel voorzieningen zijn hier goed op ingericht. Je merkt de welvaart van het land duidelijk aan deze voorzieningen en het onderhoud aan bijvoorbeeld de wegen. Geen hobbels, gaten of kapotte stukken afval. Net zoals in ons eigen kikkerlandje eigenlijk.

De mooiste stukjes Denemarken

Wat moet je nou écht gezien hebben in Denemarken? Hieronder bespreken wij een paar plaatsen en bezienswaardigheden die het bezoek dubbel en dwars waard zijn. En geloof ons: dat zijn er toch behoorlijk wat. Met de camper naar Denemarken is ook zeker een goed idee.

Kopenhagen

Uiteraard beginnen we met Kopenhagen. De prachtige hoofdstad is een must-see. Hou jij nou héél erg van winkelen? Dan kan je hier helemaal los. Er zijn talloze winkels te vinden, van de H&M tot Chanel. Voor ieder budget is er dus wel iets.

Maar je kan er meer dan alleen winkelen. In tegenstelling tot andere grote steden zijn er behoorlijk wat unieke bezienswaardigheden. Denk maar eens aan de kleine zeemeermin bijvoorbeeld. Het is misschien een stukje wandelen, maar dit kunstwerk is enorm drukbezocht.

En dat is ook niet gek, want er zit ook nog eens een heel leuk verhaal achter! Verder kan je ook een wandeling maken langs de prachtige Nyhaven met de typische gekleurde huisjes. Vanaf daar kan je ook een boottocht maken van een uur waarbij je alle mooie delen van Kopenhagen te zien krijgt. Op het Europese vasteland ga je (haast) geen mooiere stad vinden.

En wist je wel dat Kopenhagen gevestigd is op het grootste eiland van Denemarken? Het eiland heet Seeland en is bij menig toerist toch niet bekend. En dat terwijl Kopenhagen zo’n drukbezochte stad is! Verder vind je in de hoofdstad ook genoeg mooie camperplaatsen om tijdens je camperreis tot rust te komen.

Mariager Fjord

Dit is de langste fjord in heel Denemarken. Dat belooft wat goeds! Maar liefst 35 kilometer aan prachtige natuur welteverstaan. Het is er rustig waardoor je heerlijk kan genieten van de frisse lucht. Heel bijzonder om een keer mee te maken, en perfect voor een mooie camperroute. Een keer wat anders dan die uitgestrekte stranden!

Ribe

De oudste stad van Denemarken is Ribe. De stad is misschien niet groot, maar je kan er genoeg zien. Er staat een prachtige kerk, met een lang en interessant verhaal. Omdat het dorp zo oud is kent het een rijke geschiedenis. Je kan zelf rondslenteren door de stad of op pad met een gids. Verder zijn veel van de huizen behoorlijk oud wat zorgt voor een kleurrijk en gezellig aanzicht. De mooiste routes lopen via deze oude stad.

Grenen

Het noordelijkste puntje van Denemarken is Grenen. Dat is misschien een stukje rijden, maar tijdens een camperreis door Denemarken is dit niet te missen. Je kan hier genieten van de prachtige kust en zee. Je kan je camper parkeren op de parkeerplaats. Vanuit daar kan je met een soort trekker naar het strand. En als je écht een goede dag hebt uitgekozen kan je ook zeehonden zien!

Deze liggen hier vaak te doen waar ze goed in zijn: lekker luieren. De kust is prachtig en geeft je uitzicht op de prachtige Noordzee. Mocht je nou écht goede ogen hebben, dan zie je Zweden ook nog in de verte. Hoger in het Noorden dan dit ga je in ieder geval niet komen. Denemarken kent de mooiste stranden die allemaal het bezoekje zeker waard zijn.

Eiland funen

Tot slot wordt er ook erg lovend gesproken over dit eiland. En dat is eigenlijk niet zo gek. Tijdens je camperreis door Denemarken moét je hier geweest zijn. Je kan hier een boot huren, vissen, duiken, kitesurfen, zeilen of op excursie. Kortom: genoeg te doen. Zeker voor de sportliefhebbers. Het eilandje wordt omringd door maar liefst 96 andere eilanden. Je kan dus ook gerust peddelen tussen twee eilanden.

Conclusie

Je kunt nu goed voorbereid op vakantie gaan, fijn! We hebben in dit artikel de basics uitgelegd. We hebben ook een mooi artikel geschreven over een Camperreis Noorwegen.

Heb je zelf geen camper en wil je zelf een camper kopen? Neem dan contact met ons op. 

Contact opnemen met Camper Deluxe

Heb je vragen of hulp nodig bij het kopen van een oude camper? Je kan telefonisch of per mail contact met ons opnemen. 

Op onze contactpagina kan je ook een bericht sturen via ons contactformulier. 

We helpen je graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.