De beveiliging van de camper

Vaak genoeg hoor je verhalen over inbraken. Inbraken in huizen, garages en bedrijven. Maar ook in campers en caravans. In campers liggen namelijk veel kostbare spullen. Denk hierbij aan een navigatiesysteem, een laptop, een televisie en smartphones. Dit maakt een camper heel aantrekkelijk voor dieven. Dieven deinzen helaas niet terug om op een gewelddadige manier andermans spullen te bemachtigen. Hieronder geven wij jou een paar handige tips. Niet alleen hoe je je camper goed moet beveiligen maar ook hoe je de kans op overvallen verminderd.

 

Tips voor het beveiligen van jouw camper

Ramen

Inbrekers proberen vaak via de ramen binnen te komen. Ramen zijn een makkelijk doelwit omdat inbrekers weinig moeite hebben om deze open te breken. Klapramen zijn de meest kwetsbare ramen in een camper. Om inbraak te voorkomen kun je een metalen profiel aanschaffen die je eenvoudig over de bestaande raamvergrendeling schuift. Openen van het raam van buitenaf is zo onmogelijk.

 

Deuren

Naast ramen zijn deuren ook een makkelijk te forceren object voor inbrekers. Vooral campers met alleen een deurslot in het midden zijn hier gevoelig voor. De oudere camper modellen hebben vaak zo’n type deurslot. Monteer dus extra sloten op de deur. Hierdoor wordt het voor inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen. Let bij het monteren van extra sloten op de deuren wel op dat je nog makkelijk naar buiten kunt. Als er zich een noodsituatie voordoet moet je nog wel snel naar buiten kunnen.

 

Alarm

Een alarm is altijd handig tegen inbrekers, in zowel huizen als in campers. Voor campers bestaan speciale installaties die hiervoor geschikt zijn. Deze alarmsystemen werken met magneetcontacten op deuren, ramen en buitenkleppen. Als er een deur of raam wordt geopend, gaat het alarm af en begint er een lamp te branden. De alarmcentrale krijgt een melding dat er wordt ingebroken.

 

Wielklem

 Sommige inbrekers hebben het niet voorzien op de inhoud van de camper, maar proberen de gehele camper te stelen. Om dit te voorkomen kun je een wielklem aanbrengen op één van de wielen. De wielklem voorkomt dat de camper makkelijk kan worden meegenomen.

 

Kluis

 Als het een inbreker toch lukt om je camper binnen te komen, dan kan een kluis nog veel schade voorkomen. Leg persoonlijke spullen met emotionele waarde altijd in de kluis, zodat emotionele schade uitgesloten wordt. Ook is het handig om waardevolle spullen in de kluis te leggen. De kluis moet op de grond worden gemonteerd, zodat een inbreker niet de hele kluis mee kan nemen. Zorg dat de kluis niet te veel in het zicht staat, zodat dit niet het eerste doelwit is wanneer de inbrekers de camper binnen komen.

Wat te doen buiten het seizoen?

Parkeerplek

 De parkeerplek van de camper is één van de belangrijkste factoren als het gaat om inbraken. Als je met de camper weg bent, overnacht dan op speciale camperplekken zoals een camping. Deze plaatsen zijn vaak beveiligd en er is veel activiteit rondom de camper. Dit zal de inbrekers afschrikken. Zorg er voor dat buiten de vakantie seizoenen de camper op een veilige plek gestald wordt. Er zijn veel camperstallingen waar je je camper veilig kunt stallen. Daarnaast is het ook mogelijk om een camper te huren. Hierdoor hoef je geen geld te betalen voor de stalling.