De mooiste camperroutes in Europa

De mooiste camperroutes in Europa

Gaat u binnenkort met de camper reizen door Europa? Dan moet u bepalen waar u heen gaat en welke bezienswaardigheden u wilt bewonderen. Europa kent zoveel prachtige landen, routes en bestemmingen. Het blijft daarom moeilijk om hier een keuze uit te maken. Heeft u een land of bestemming gevonden? Dan is het verstandig om vooraf alvast uw camperroute uit te stippelen. Om u te helpen hebben wij alvast de mooiste camperroutes door Europa voor u op een rijtje gezet. Via deze routes rijdt u met uw camper langs de prachtigste plekken van Europa.

Camper langs water Europe

Het zuiden van Duitsland

Wilt u liever niet te ver van huis? Dan is deze camperroute zeker geschikt. De route door Duitsland begint in Lindau aan de Bodensee. U rijdt vervolgens door naar Berchtesgaden aan de Königssee. Via deze route rijdt u langs de Zugspitze en het Neuschwanstein kasteel. Ook leidt deze route u door de prachtige landschappen en vele bochten van Zuid-Beieren. Hier kunt u een bezoekje brengen aan de Duitse berghutten en biertuinen. Heeft u nog geen camper ter beschikking? Bij Camper Deluxe kunt u gemakkelijk een camper huren.

Sardinië

Voor een zon- en strandvakantie moet u in Italië zijn. Deze camperroute begint in het noordwesten van Sardinië, namelijk in Porto Torres. Hier kunt u een kijkje nemen in de grotten van Neptunus. Vervolgens rijdt u naar zuidwest Sardinië. Deze route gaat langs de prachtige kust, waar u vervolgens uitkomt in de regio Iglesiente. Hier kunt u de hoofdstad Cagliari bezoeken en verschillende Romeinse overblijfselen bezichtigen. Vervolgens eindigt uw reis in het rustige badplaatsje Costa Smeralda.

Zweedse bossen

Zweden is een land dat bestaat uit eindeloze bossen met prachtige meren en leuke steden. Bent u een natuurliefhebber? Dan mag een rondreis met de camper hier zeker niet ontbreken. De route start in het plaatsje Helsingborg in het zuiden van Zweden. U kunt hier de oude middeleeuwse verdedigings- en uitkijktoren Kärnan bezoeken. De camperroute vervolgt zich in Stockholm, Uppsala en Goteborg. U komt onderweg veel musea en prachtige landschappen tegen. Hier kunt u hiken over de heuvels en door de bossen.

Dorpjes aan de zuidelijke Franse kust

De zuidelijke Franse kust is een prachtige bestemming voor liefhebbers van de natuur, warmte en de Franse keuken. De camperroute begint in het plaatsje Eze. Vervolgens leidt de route u langs gemoedelijke en sprookjesachtige Franse dorpjes. Dit oude stadje is gelegen op een rotspunt met een geweldig uitzicht over de Middellandse zee. Vervolgens rijdt u door Saint-Paul-de-Vence. In dit charmante dorpje kunt u een praatje maken met de inwoners en rondwandelen door het dorp dat gelegen is op de heuvels. Vervolgens zet de route zich voort door Cannes en eindigt deze route in Saint Tropez, waar u de mooie havens kan bekijken. Vergeet niet dat de Franse regels af en toe afwijken. Houdt uw telefoon daarom altijd tijdens het rijden in uw broekzak en voorkom een boete in Frankrijk.

De baaien van Engeland

Even tot rust komen? Dat kan het beste aan de zuidwestkust van Engeland. De route begint in Eastbourne, waar u theehuisjes kunt bezoeken. Vervolgens rijdt u door naar het zwanenmeer in Abbotsbury. Hier kunt u talloze zwanen bewonderen. Plymouth is de volgende bestemming van de camperroute langs de prachtige bounty baai van Engeland. De route eindigt in het zuidwestelijke plekje Kynance Cove. Dit strand heeft een turkooizen kleur waar je heerlijk langs kan wandelen.

Wil je graag op vakantie, maar heb je (nog) geen camper? Bij Camper Deluxe huur je makkelijk een camper voor een onvergetelijke reis.  Wil je weten welke campers beschikbaar zijn? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! Wij zijn het beste telefonisch te bereiken op +31 (0) 522 48 05 48 of via de mail: info@camperdeluxe.nl