Een achteruitrijcamera voor uw camper

Wanneer u zelf een camper heeft aangeschaft bent u daar natuurlijk erg zuinig op. Ook wanneer u een camper huurt wilt u ervoor zorgen dat deze ongeschonden weer terug naar de verhuurder gaat en u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Een camper is natuurlijk groot en deuken of krassen zijn natuurlijk snel opgelopen. Wilt u er voor zorgen dat het risico op deuken, krassen en ander ongemak zo klein mogelijk wordt, schaf dan een achteruitrijcamera aan.

De achteruitrijcamera zorgt ervoor dat u moeiteloos kunt inparkeren. Wanneer u gaat inparkeren of wanneer u naar achteren moet steken om te draaien, ziet u in de camera of er zich een paaltje, hekje of ander obstakel achter uw camper bevindt en ziet u hoever u hier nog van verwijderd bent. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat u niet langer hulp nodig heeft bij het inparkeren en ook kunt inparkeren op plekken waar u zich zonder camera niet aan zou wagen.

Diverse soorten achteruitrijcamera’s

Er is een ruim aanbod aan verschillende achteruitrijcamera’s die geschikt zijn voor uw camper. Ook de prijzen variëren. Er zijn draadloze camera’s, deze zijn vaak duurder en bij deze camera’s bestaat er kans op storingen. Camera’s met een snoer hebben het nadeel dat het snoer in de camper verwerkt moet worden. Het is belangrijk om voor de aanschaf van de camera erop te letten dat u ook ’s nachts met de camera mee kunt kijken. Wanneer de camera een goede CCD lens heeft en de optie nachtzicht dan is dit mogelijk. Er zijn achteruitrijcamera’s die weer- en schokbestendig zijn, ook dit is geen overbodige luxe. Er is niet één type camera dat het beste geschikt is voor uw camper. Welke camera u het beste kunt kiezen is bijvoorbeeld afhankelijk van de plaatsingsmogelijkheid op uw camper. Ook kunt u uw keuze laten afhangen van de prijs van de camera. Een goede camera, zowel draadloos als een camera met snoer, is al te verkrijgen vanaf € 100,00.

Het monteren en installeren van de achteruitrijcamera

U kunt ervoor kiezen om de achteruitrijcamera te laten installeren, maar als u handig bent kunt u dit natuurlijk ook zelf doen. Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het installeren van de camera. Zo moet u er goed op letten waar u de camera plaatst. Zorg ervoor dat de camera zoveel mogelijk zicht heeft. Om dit te testen kunt u de camera eerst met tape vastmaken. Is er sprake van optimaal zicht, dan kunt u deze monteren. In de handleiding leest u hoe u de camera kunt installeren. Heeft u gekozen voor een camera met snoer, dan zult u de bekabeling moeten inbouwen en wegwerken. Maak hiervoor gebruik van de kabelgoten die in de camper aanwezig zijn. Vervolgens kunt u de monitor met behulp van de bekabeling van uw camper of met behulp van een 12 Volt omvormer aansluiten op het systeem.