Een campervakantie boeken tijdens de uitbraak van het coronavirus

Veel mensen vragen zich af hoe het zit met het boeken van een vakantie en de verspreiding van het coronavirus (Covid-19). Kan je überhaupt nog wel op vakantie? Het boeken van een campervakantie heeft een aantal grote voordelen tijdens de uitbraak van het coronavirus. In dit blog lees je hoe je met het boeken van een campervakantie bij Camper Deluxe toch garantie krijg op mooie vakantie en zorgeloos kan genieten.

Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe de situatie rondom het coronavirus zich gaat ontwikkelen, en in welke landen het virus het meest actief zal zijn. Dit maakt het plannen en boeken van een campervakantie anders dan normaal want niemand weet waar het coronavirus het meest actief zal zijn in de vakantiemaanden juli en augustus. Hierdoor zijn sommige mensen bang dat ze hun campervakantie op het laatste moment zullen moeten annuleren, als er rondom de vakantiebestemming een corona uitbraak heeft plaatsgevonden.

Moet ik mijn campervakantie annuleren om het coronavirus?

Het antwoord op deze vraag hangt enorm af van het type vakantie en ‘hoe’ je op vakantie gaat. Bij vakanties die je lang van tevoren moet boeken zoals vliegvakanties, busvakanties, hotels en campings loop je het risico dat je jouw vakantie moet annuleren als er plotseling een negatief reisadvies geldt voor uw vakantiebestemming of als deze in een ‘quarantaine gebied’ valt.

Daarom zijn in ieder geval vakanties met een vaste bestemming die lang van tevoren geboekt moeten worden af te raden, zodat je niet het risico loopt dat je jouw vakantie moet annuleren, vroegtijdig moet beëindigen, of misschien zelfs vast komt te zitten op jouw vakantiebestemming.

Camper Deluxe geeft jou dé garantie dat je jouw campervakantie niet hoeft te annuleren!

Het boeken van een campervakantie tijdens corona heeft een aantal voordelen. Hieronder staan de 6 grootste voordelen van het boeken van een campervakantie waarbij je de garantie krijgt op een geweldige vakantie zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het coronavirus.

 1. Bij het huren van een camper hoeft je nu nog niet te beslissen naar welk land je op vakantie gaat.

Tijdens een campervakantie kan je op ieder moment je vakantiebestemming wijzigen en naar een land afreizen waar het risico op corona het kleinste is. Met een camper zoek je gemakkelijk het vakantiegevoel op, doordat je flexibel bent in waar je geen wilt. Zo kan je altijd reizen naar plekken waar het zonnig is en  waar een positief reisadvies is. 

Daardoor ben je een stuk flexibeler dan wanneer je van tevoren één vaste bestemming moet kiezen zoals het geval is met een vliegvakantie, busvakantie, hotel, of camping. Je hoeft met het huren van een camper niet bang te zijn dat je plots je vakantie moet annuleren of vroegtijdig moet beëindigen, want je kunt op ieder moment beslissen om in een ander land jouw vakantie (verder) te vieren! 

2. Met een camper kan je op ieder moment beslissen om een plaats of land per direct te verlaten.

Je bent bij het verlaten van jouw vakantiebestemming niet afhankelijk van het openbaar vervoer zoals per vliegtuig, bus, trein of boot. Je loopt dus niet zomaar het risico om ergens ‘vast’ te komen te zitten tijdens jouw campervakantie. 

3. Je hoeft geen onnodig gebruikt te maken van het openbaar vervoer wanneer je op reis gaat met de camper.

Tijdens een campervakantie bent je nooit afhankelijk van het openbaar vervoer waar veel mensen dicht op elkaar zitten. Je loopt bij het huren van een camper dus veel minder risico om in aanraking te komen met mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, vergeleken met het reizen met een vliegtuig, bus, boot of trein.

4. Met een camper kan je volledig zelfvoorzienend en zorgeloos vakantie vieren.

Een camper heeft alle nodige faciliteiten aan boord; slaapgelegenheid, een toilet, een douche, een keuken, vers water en een koelkast. Door de flexibiliteit die een camper hiermee biedt, hoef je ook niet te verblijven op plaatsen waar veel mensen dicht op elkaar zitten zoals een camping, hotel of restaurant. 

Hierdoor hoeft je ook geen sanitaire voorzieningen zoals toilet en douche te delen met andere mensen. Een campervakantie geeft je dus altijd de mogelijkheid om afstand te houden van andere mensen en kan je je gemakkelijk houden aan 1,5 meter afstand regel die geldt voor het coronavirus.

5. Met een camper kan je ook in Nederland op vakantie gaan

Een campervakantie is ook zeer geschikt voor het geval je liever in Nederland op vakantie gaat tijdens de uitbraak van het coronavirus. Met een camper kunt je allereerst heel makkelijk voldoen aan de regels voor social distancing en het minimaliseren van contact met andere mensen. Je kan makkelijk de zonnige én rustige plekjes in Nederland opzoeken. Parkeer de camper bij een rivier of bij de boer, draai de luifel uit en zet de tuinstoelen neer, en je kan meteen genieten van een zonnige campervakantie in Nederland zonder zorgen over het coronavirus. 

6. Bij Camper Deluxe kan je voordelig een annuleringsverzekering voor jouw campervakantie afsluiten!

Vanwege het coronavirus bieden wij bij boekingen van campervakantie op Camperdeluxe.nl nu een speciale corona-annuleringsverzekering aan. Wanneer door het RIVM is vastgesteld dat het niet langer is toegestaan voor mensen om überhaupt nog op vakantie te gaan (zowel buiten als binnen Nederland), dan krijgt je de huursom volledig terugbetaald. Dit geldt ook als je zelf in aanraking bent gekomen met het coronavirus en in quarantaine zit, op voorwaarde dat je bij Camper Deluxe een camper heb gehuurd en een corona-annuleringsverzekering heeft afgesloten. 

Je kan nu per direct een camper boeken voor jouw campervakantie met een annuleringsverzekering voor het coronavirus op www.camperdeluxe.nl, of bel ons vandaag nog op 0522 48 05 48.

Wacht niet te lang met boeken van een camper!

Zodra de maatregelingen voor het coronavirus versoepeld worden zal er een enorme toeloop zijn op campervakanties, onder andere door de hierboven genoemde redenen. Daarom is het aan te raden niet te lang te wachten met het boeken van een camper. Voor de zomermaanden worden campers vaak al vroeg gereserveerd, wacht dus niet te lang!

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! 

Wij zijn het beste telefonisch te bereiken op +31 (0) 522 48 05 48 of via de mail: info@camperdeluxe.nl