Voor de eerste keer met de camper op vakantie

Met de camper op stap, dat lijkt veel mensen erg leuk. Maar wat moet u allemaal weten van een camper voordat u op vakantie gaat? Als u met de camper weggaat moet u met andere dingen rekening houden dan wanneer u bijvoorbeeld met de caravan of vouwwagen op vakantie gaat. Het grootste verschil is dat als u met de caravan gaat u de auto los koppelt waardoor u de auto altijd kan gebruiken, maar bij een camper zit het als het ware in een. U moet daarom rekening houden met dat u met een camper niet overal kunt rijden, dit omdat een camper groter is dan een auto.

Verder moet u als u een dagje weg gaat alles meenemen van uw plek, u kunt wel uw tafel en stoelen laten staan maar daar blijft het ook wel bij. U kunt er ook voor kiezen om fietsen mee te nemen, een scooter of op de plek zelf een auto te huren om naar verschillende plaatsen te kunnen. Een groot voordeel van een camper is dat u meer opslag hebt en u makkelijker een fiets en/of scooter mee kunt nemen. U moet daarom met bepaalde dingen rekening houden als u met een camper op vakantie gaat.

Wat moet u allemaal weten van een camper

Het is erg belangrijk om van uw camper te weten hoe lang, breed en hoog uw camper is, met de benodigde accessoires die eraan zijn bevestigd. Verder is het net zoals bij de caravan erg belangrijk dat alle kastjes goed dicht zitten en alles goed en veilig is opgeruimd. Het is daarom ook van belang om de zware spullen onderin de camper op te bergen, dit om te voorkomen dat u gaat slingeren. U kunt het slingeren ook voorkomen voor op te letten hoe hard u rijd, dit omdat de camper groter is dan een personen auto waardoor de camper dus meer wind vangt. Wat ook erg belangrijk is dat u de bochten ruimer neemt, dit is nodig in verband met de overzwaaiende achterbouw.

Kamperen in de natuur of op een camperplaats

Met uw camper hebt u de mogelijkheid om een avond, of langer, door te brengen op een plek in bijvoorbeeld de bergen. In veel landen mag u namelijk met een camper op parkeerplaatsen een nachtje staan. Dit kan jou hele mooie plekken op leveren met mooie beelden. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken vanaf de bergen naar de ondergang van de zon. Deze mogelijkheid heeft u niet als u met de caravan of vouwwagen op vakantie gaat.

Het is niet de bedoeling om meerdere nachten op dezelfde parkeerplaats te overnachten, laat daarom ook geen tafels en stoelen staan, maar neem alles weer mee. De tafels en stoelen kan men namelijk behandelen als gevonden voorwerpen en het afgeven aan de politie. U kunt het dan vaak pas afhalen bij de politie na het betalen van de boete. Er zijn verschillende kampeerplekken waar u gratis kunt staan met uw camper, hoe makkelijk en voordelig is dat. Hier zijn vaak elektriciteit punten aanwezig, zodat u gewoon elektriciteit hebt.