Internet op de camping, zo doe je dat met mifi, wifi en hotspot

Internet op de camping, zo doe je dat met mifi, wifi en hotspot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Camper op camping met mooi zonlicht

Hoe maak ik verbinding met internet op de camping? Is het mogelijk om WiFi of Hotspot verbinding te krijgen vanaf mijn mobiele telefoon?

Kamperen is een geweldige manier om van de natuur te genieten en te ontspannen. Maar soms wil je misschien wel verbonden blijven met de buitenwereld. Als je je laptop of smartphone niet meeneemt, heb je geen toegang tot het internet. Gelukkig zijn er manieren om ook zonder computer verbinding te maken met het internet.

Je kunt een USB-modem (een apparaat dat via USB verbinding maakt met je computer) gebruiken om verbinding te maken met het internet. Of je kunt een draadloze router gebruiken om een Wi-Fi-netwerk te maken. De laatste optie is veel gemakkelijker omdat je de router alleen maar in een stopcontact hoeft te steken. 

Inhoudsopgave

Wifi op de camping? 

De meeste campings bieden gratis WiFi aan. Bij een andere moet je er weer voor betalen. Vaak gebeurt het ook dat je wel een basis internet snelheid krijgt, maar die dan eigenlijk alleen goed werkt in de buurt van de kantine of receptie.

Vervolgens kun je ook upgraden naar een premium wifi verbinding, die ook dan bij jouw eigen kampeerplek werkt. 

De kosten lopen erg uiteen, maar gemiddeld genomen kun je uitgaan dat bij een betaalde wifi variant je 2 tot 5 euro per dag bij moet betalen. 

Waar je dan ook nog goed op moet letten is hoeveel apparaten je hierop mag aansluiten. Stel dat jij en je vrouw allebei op de telefoon en ook nog op een iPad verbinding willen, dan heb je al 3 apparaten nodig. Heb je ook nog kinderen, dan komen die er allemaal bij.

Heb je dus 2 kinderen, 4 telefoons, 2 ipads en een laptop? Dan heb je het al over 7 apparaten. Vaak staan ze dat niet toe en als je dan verbinding maakt met een apparaat, dan wordt de verbinding verbroken met een ander apparaat. Dat kan soms echt vermoeiend zijn, dus vraag dit na. 

Ook hier zie je weer upgrades in de vorm van de hoeveelheid apparaten die je mag aansluiten.

Internet via een Mifi-apparaat.

Mifi is een gemakkelijke manier om verbinding te maken met het internet als je in het buitenland reist. Het is een kastje met een eigen simkaart, die gewoon net als je telefoon verbinding maakt en internet beschikbaar maakt.

Hij maakt eigenlijk een wifi signaal, waarmee je met je telefoon kunt verbinden. Net als thuis, alleen komt het internet nu via het mifi kastje.

Mifi routers zijn er in verschillende maten, afhankelijk van hoeveel data je per maand gaat gebruiken.

Mifi routers zijn beschikbaar in alle landen waar er GSM dekking is.

Je kunt bij verschillende bekende online winkels kijken welke opties er zijn. Bij een kampeerblog als kampeerwijzer hebben ze een aantal modellen van mifi routers voor de camping beschreven. De opties varieren vanaf € 69,99 tot bijna € 200,-

Je kunt ook het wifi signaal versterken door een draadloze repeater te gebruiken

Stel nou dat je wel een Wifi verbinding hebt op de camping, maar je net niet genoeg bereik hebt voor bij je kampeerplek. Dan kun je dit signaal versterken met een zogenaamde draadloze repeater.

Deze pikt het signaal op en maakt het sterker, zodat jouw internet verbinding beter is. Wifi Versterkers zijn een makkelijke manier om je verbinding te verbeteren zonder dat je nieuwe apparatuur hoeft te kopen.

Het beste aan dit toestel is dat het een ingebouwde batterij heeft die tot 30 dagen meegaat in stand-by modus, en je hoeft je geen zorgen te maken over het elke dag opladen van het toestel. Het wordt geleverd met een USB-kabel, zodat je het kunt opladen via bv de computer of laptop. Je  kunt hem ook als Wi-Fi-hotspot gebruiken.

Ik wil TV kijken op de camping, wat heb ik nodig?

Er zijn veel manieren om online TV te kijken. Sommige diensten bieden een gratis proefperiode voordat je je abonneert. Bij andere moet je een jaar of maandabonnement afsluiten.

Als je bijvoorbeeld Ziggo hebt, dan kun je met een gebruikersnaam en wachtwoord gewoon een app op je telefoon of ipad starten en daarmee inloggen. Let er wel op dat ze, als je in het buitenland zit, bepaalde series kunnen afschermen omdat ze geen rechten hebben om dat bijvoorbeeld in Frankrijk te laten zien.

Een goed alternatief is bijvoorbeeld NLziet, dit is een dienst die alle nederlandse zenders uitzend en waarmee je makkelijk kunt pauzeren, terugkijken of vooruitkijken. 

Kan ik ook mijn telefoon gebruiken als hotspot of wifipunt?

Je smartphone kan optreden als een wifi hotspot. Het beveiligen van je hotspot met een wachtwoord zorgt ervoor dat anderen niet jouw verbinding zomaar misbruiken. Jouw telefoon maakt dus ook een eigen wifi netwerk, waar andere apparaten vervolgens weer een verbinding mee kunnen maken.

Je smartphone als hotspot gebruiken is een geweldige manier om data te delen tijdens het kamperen.

Gaat mijn data niet op? 

Dat ligt aan je abonnement, in principe heb je met de nieuwe regelgeving net zoveel dataverkeer in de EU als in Nederland. Als je zelf bijvoorbeeld een 10GB bundel hebt en je gaat elke avond een Netflix film kijken, dan ben je daar zo doorheen. De verbinding stopt dan (bijna altijd) automatisch. Let er wel op dat je dit controleert van te voren.

Krijg ik niet een hele hoge rekening van mijn telefoon?

Als je door blijft gaan terwijl de bunden al op is, dan kun je een hogere rekening krijgen. Ook dat is afgeschermd, waarbij de meeste providers de 50 euro regel hanteren. Als je meer dan 50 euro gebruikt boven je bundel, dan wordt je verbinding stopgezet. Ook hier geldt weer, controleer dit bij je provider.

Voordelen mobiele telefoon als hotspot

  • Mobiele telefoons zijn zeer geschikt voor het delen van gegevens via WiFi-netwerken.
  • Als je het goed vindt dat anderen jouw mobiele telefoon data-abonnement gebruiken, is het een effectieve manier om gegevens te delen.
  • Als je op reis bent, kun je je eigen persoonlijke hotspot opzetten

Nadelen mobiele telefoon als hotspot

  • De hotspot-functie verbruikt veel van de batterij.
  • Mogelijke snel verbruik van de databundel.

Speciale data simkaarten

Er zijn ook zogenaamde speciale data simkaarten. Dit is een simkaart die je in een Mifirouter steekt. Let op deze tips bij aanschaf:

  • Kies altijd een prepaid SIM kaart als dat mogelijk is. Zo zit je niet vast aan een abonnement ook na je vakantie.
  • Kies een provider op basis van zijn netwerkdekking en prijs. Shop rond op internet, een label als KPN zal altijd duurder zijn dan Lebara, terwijl het netwerk hetzelfde is.
  • Vergeet niet om de 4G dekking te controleren voordat je gaat kamperen. Het zal niet de eerste keer zijn dat je tussen de bergen 0,0 bereik hebt.

Wifi op de camping, zo dus geregeld

Nou, zo lastig was dat niet. Er zijn verschillende methodes om internet te regelen op de camping. Als jij een camper huurt bij ons, kun je natuurlijk ook even tijdens het ophalen van de camper nog wat vragen stellen, maar met dit artikel zou jij volledig voorbereid op vakantie moeten kunnen gaan. Veel plezier!

Contact opnemen met Camper Deluxe

Heb je vragen of hulp nodig bij het kopen van een oude camper? Je kan telefonisch of per mail contact met ons opnemen. 

Op onze contactpagina kan je ook een bericht sturen via ons contactformulier. 

We helpen je graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.