Met de camper naar Portugal

Met de camper naar Portugal toe

Zoek je een prachtige vakantiebestemming waar je kan genieten van een heerlijk klimaat, mooie steden en een heerlijk glaasje Port? Dan is Portugal een perfecte bestemming voor jouw campervakantie. Portugal grenst aan de Atlantische Oceaan waar je heerlijk kan genieten van mooie lange zandstranden. Portugal heeft een mediterraan klimaat, dit maakt het land een fijn vakantieland.  De zee zorgt er namelijk voor dat de temperatuur in de zomer een stuk aangenamer is. Naast de prachtige stranden zijn er ook vele natuurgebieden die je kan bezoeken, vele staan op de werelderfgoedlijst.

Stadje aan het water in Portugal

De Portugezen hebben een rijke geschiedenis. Portugal is een voormalig wereldmacht met een rijke geschiedenis door de ontdekkingsreizen die gemaakt zijn in de vroege middeleeuwen. Je kan veel over de ontdekkingsreizen terugvinden in de steden van Portugal.

Portugal heeft een prachtige en warme cultuur, zo kan je de mooie steden in Portugal bezoeken die kenmerkend zijn door de prachtige bouwstijl met vele versieringen, elementen uit de renaissance en de Moorse cultuur.  Daarnaast kan je genieten van het heerlijke eten en drinken, het Portugese levenslied ‘’Fado’’ en de prachtige Portugese taal!

Met de camper steden bezoeken in Portugal

Als je een stedentrip gaat maken in Portugal dan mag de hoofdstad Lissabon niet ontbreken. De stad is op zeven heuvels gebouwd en heeft daardoor een knus karakter met kleine wijken. Lissabon is de grootste stad in Portugal met 2.900.000 miljoen inwoners. Door de rijke geschiedenis van de Portugese ontdekkingsreizen is Lissabon zeker de moeite waard. Ben je meer op zoek naar een mooie havenstad met lekkere wijnen? Dan moet je zeker naar Porto gaan. Porto, bekend van de Portwijn, ligt in het noordwesten van Portugal en is gelegen aan de rivier de Douro. Ook raden wij aan om een bezoekje te brengen aan de steden Coimbra en Braga. Coimbra ligt tussen Porto en Lissabon in, hierdoor kan je deze steden makkelijk toevoegen aan jouw stedentrip.

Natuurgebieden in Portugal

Ben je meer geïnteresseerd in de prachtige natuur die Portugal te bieden heeft? Dan is Serra de Estrela een mooie bestemming. Serra da Estrela is het grootste natuurgebied van Portugal waar heerlijk gewandeld kan worden. Naast de Serra da Estrela kan je een bezoek brengen aan Serra da Arrábida, dit natuurgebied heeft prachtige witte stranden en mooie bergwegen. Ben je in de buurt van Porto? Dan is een volgende mooie bestemming de Douro vallei die gelegen is bij de Douro rivier. Het als werelderfgoed beschermde gebied staat bekend als één van de mooiste natuurgebieden in Europa. Tot slot mag de Ria Formosa niet ontbreken tijdens jouw trip. In het natuurpark kan je uitkijken over een lagune en vind je een oase van rust.

Een culturele reis maken met de camper

Naast een stedentrip of een bezoek aan één van de mooie natuurgebieden in Portugal, kan je in dit land ook een culturele reis maken. In veel steden staan prachtige monumenten die gebouwd zijn in de Portugese Manuelstijl. De Manuelstijl laat de passie zien voor de zee en de ontdekkingsreizen. Verder kan je genieten van het typische Fado, het Portugese levenslied.

In Portugal is het geloof voornamelijk het Christendom. Er zijn meerdere mooie bedevaartsoorden te vinden in Portugal. De twee bekendste bedevaartsoorden zijn Maria en Fátima, hier kan je veel zien van de Mariaverering die het land kent. Na een lange dag reizen kan je genieten van het typische eten uit Portugal, zo wordt er veel vis gegeten en zijn geroosterd geitenvlees en varkensvlees lekkernijen. Hier mag een lekker glas Port niet bij ontbreken.

Wil je graag op vakantie, maar heb je (nog) geen camper? Bij Camper Deluxe huur je makkelijk een camper voor een onvergetelijke reis.  Wil je weten welke campers beschikbaar zijn? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! Wij zijn het beste telefonisch te bereiken op +31 (0) 522 48 05 48 of via de mail: info@camperdeluxe.nl