Met de camper naar Portugal

Zoekt u een prachtige vakantiebestemming waar u kunt genieten van een heerlijk klimaat, mooie steden en een lekkere port? Dan is Portugal een perfecte bestemming voor u. Portugal grenst aan de Atlantische Oceaan waar u heerlijk kunt genieten van mooie lange zandstranden. Portugal heeft een mediterraan klimaat, dit maakt het land een heerlijk vakantieland.  De zee zorgt er namelijk voor dat de temperatuur in de zomer een stuk aangenamer is. Naast de prachtige stranden zijn er ook vele natuurgebieden die u kunt bezoeken, Portugal heeft vele natuurgebieden die op de werelderfgoedlijst staan!

De Portugezen hebben een rijke geschiedenis. Portugal is een voormalig wereldmacht met een rijke geschiedenis door de ontdekkingsreizen die gemaakt zijn in de vroege middeleeuwen. U kunt veel over de ontdekkingsreizen terugvinden in de steden van Portugal.

Ook kent Portugal kent een prachtige cultuur, zo kunt u de mooie steden in Portugal bezoeken die kenmerkend zijn door de prachtige bouwstijl met vele versieringen, elementen uit de renaissance en de Moorse cultuur.  Ook kunt u genieten van het heerlijke eten en drinken, het Portugese levenslied ‘’Fado’’ en de prachtige Portugese taal!

Met de camper steden bezoeken in Portugal

Als u een stedentrip gaat maken in Portugal dan mag de hoofdstad Lissabon niet ontbreken. De stad is op zeven heuvels gebouwd en heeft daardoor een knus karakter met kleine wijken. Lissabon is de grootste stad in Portugal met 2.900.000 miljoen inwoners. Door de rijke geschiedenis van de Portugese ontdekkingsreizen is Lissabon zeker de moeite waard. Bent u meer opzoek naar een mooie havenstad met lekkere wijnen? Dan moet u zeker naar Porto gaan. Porto, bekend van de Portwijn, ligt in het noordwesten van Portugal en is gelegen aan de rivier de Douro. Ook raden wij aan om een bezoekje te brengen aan de steden Coimbra en Braga. Coimbra ligt tussen Porto en Lissabon in, hierdoor kunt u deze steden makkelijk toevoegen aan uw stedentrip.

Natuurgebieden in Portugal

Bent u meer geïnteresseerd in de prachtige natuur die Portugal te bieden heeft? Dan is Serra de Estrela een mooie bestemming. Serra da Estrela is het grootste natuurgebied van Portugal waar heerlijk gewandeld kan worden. Naast de Serra da Estrela kunt u een bezoek brengen aan Serra da Arrábida, dit natuurgebied heeft prachtige witte stranden en mooie bergwegen. Bent u in de buurt van Porto? Dan is een volgende mooie bestemming de Douro vallei die gelegen is bij de Douro rivier. Het als werelderfgoed beschermde gebied staat bekend als één van de mooiste natuurgebieden in Europa. Tot slot mag de Ria Formosa niet ontbreken tijdens uw trip. In het natuurpark kunt u uitkijken over een lagune en vindt u een oase van rust.

Een culturele reis maken met de camper

Naast een stedentrip of een bezoek aan één van de mooie natuurgebieden in Portugal, kunt u in dit land ook een culturele reis maken. In veel steden staan prachtige monumenten die gebouwd zijn in de Portugese Manuelstijl. De Manuelstijl laat de passie zien voor de zee en de ontdekkingsreizen. Verder kunt u genieten van het typische Fado, het Portugese levenslied.

In Portugal is het geloof voornamelijk het Christendom. Er zijn meerdere mooie bedevaartsoorden te vinden in Portugal. De twee bekendste bedevaartsoorden zijn Maria en Fátima, hier kunt u veel zien van de Mariaverering die het land kent. Na een lange dag reizen kunt u genieten van het typische eten uit Portugal, zo wordt er veel vis gegeten en zijn geroosterd geitenvlees en varkensvlees lekkernijen. Hier mag een lekker glas Port niet bij ontbreken!