Met de camper overwinteren | Camper Deluxe

Met de camper overwinteren: voordelig en gezond

Met de camper overwinteren? Ideaal wanneer je niet op wintersport wil, de sneeuw wil vermijden, maar wel van de zon wil genieten. De Nederlandse winter is een van de populairste tijden voor mensen om naar het buitenland te vertrekken, daar waar het warm en zonnig is.

Zoek dit jaar de zon op en laat het Nederlandse najaarsweer voor wat het is. In Europa zijn er genoeg plekken waar je tijdens de wintermaanden heerlijk kan vertoeven met de camper. Portugal en Spanje zijn ideale bestemmingen om deze winter met de camper door te brengen. Tijdens de wintermaanden profiteer je vaak ook van voordelige laagseizoen prijzen.

De voordelen van overwinteren met je camper

  • Voor langer termijn een camper huren is goedkoper dan een huisje huren voor lange termijn. Het geld dat je hiermee bespaart, kan je investeren in een langere reis richting de zon. 
  • Vergeleken met ee​​n vliegreis, kan je met een camper veel meer spullen meenemen. In plaats van een koffer, kan je een groot deel van je inboedel meenemen.  Zo creëer je tijdens je verblijf een plek met jouw favoriete spullen van thuis. 
  • In tijden van Corona is het prettig om flexibel te zijn tijdens je reis. Als een gebied rood of oranje kleurt, kun je je tijdelijke huis in een mum van tijd verplaatsen! 
  • Ook als het weer om  je heen slechter wordt, verander je gewoon van koers en zoek je een heerlijke zonnige bestemming op. Klap je stoeltjes in, rol de luifel op en rij naar een nieuwe bestemming.

Camper huren lange termijn

Wil je voor een lange termijn een camper huren? Onze winter campers zijn perfect voor een lang verblijf in het buitenland. Denk aan overwinteren in landen als Spanje, Portugal en Italië. Camper Deluxe heeft exclusieve deals in de wintermaanden (oktober tot februari). Zo ontvang je tot 50% korting wanneer je meer dan 6 weken een camper huurt. Je kan ook voordelig last minute een camper huren voor jouw camper avontuur.  De echte zonliefhebber verruilt het koude najaarsweer in voor een gunstiger klimaat. 

 

Wat moet je regelen voor je gaat overwinteren met de camper?

Voor een zorgeloze overwinter-periode is het van belang dat je al je zaken op orde hebt voordat je vertrekt uit Nederland. Welke zaken moet je regelen voor je gaat overwinteren met de camper?

  • Bekijk je reisverzekering, ben je doorlopend verzekerd? Let op: verzekeringsclausules kunnen aangepast zijn i.v.m. Corona.
  • Gebruik je medicijnen? Zorg dat je voldoende medicatie meeneemt en in het bezit bent van een medicijnpaspoort. Zo kan je in nood altijd met gemak bij de lokale apotheek je medicatie ophalen. 
  • Zijn je reisdocumenten nog geldig? Check voor vertrek altijd de geldigheidsdatum van je rijbewijs, ID-kaart en/of paspoort. 
  • Is je pinpas en/of creditcard geldig in jouw gekozen bestemming? Vraag bij je bank na of je internationaal betalingen kan doen en wat je daglimiet is. Heb je een nieuwe pas, gebruik deze dan voor de zekerheid minimaal 1 keer in Nederland.
  • Gaat je hond mee op reis? Zorg dat deze de benodigde vaccinaties heeft en in het bezit is van een dierenpaspoort.
Camper op de weg | Overwinteren met de camper  | Camper Deluxe

Gezond overwinteren

Er zijn genoeg redenen om in het buitenland te verblijven tijdens de winter. Naast een heerlijk klimaat, biedt het ook veel gezondheidsvoordelen. Tijdens jouw vakantie kan je zorgeloos genieten en tegelijkertijd gezond overwinteren. 

Reuma en gewrichtspijnen

Wanneer het klimaat verandert, verergert dit vaak gewrichtspijnen bij mensen met reuma, artrose en artritis. Een zonnig land opzoeken geeft ook een vitamine D boost tijdens de wintermaanden. Vitamine D helpt bij het soepel maken van gewrichten. Omdat je lichaam meer vitamine D opneemt door de zon, voelen mensen zich vaak energieker. Met deze energie zit je beter in je vel. Een langdurig verblijf in de zon zorgt niet alleen voor een lekker kleurtje, maar overwinteren helpt ook bij het verminderen van stress.

Astma en luchtwegklachten

Mensen met luchtwegklachten en astma hebben vaak minder last van hun klachten in een droger klimaat, waar een zuivere en zachte lucht aanwezig is. Een droog klimaat vind je in landen als Spanje, Turkije en Portugal.

Voorkom een winterdip

De donkere wintermaanden zorgen bij heel wat mensen voor een somber en neerslachtig gevoel. Na een zomer vol lange dagen met heel wat zonuren, is de Nederlandse winter het tegenovergestelde.

De symptomen van een seizoensgebonden depressie beter bekend als de winterdepressie, kunnen verzacht worden door een zonnige bestemming te bezoeken. Overwinteren in zonnige landen als Spanje of Griekenland kan een goede oplossing zijn om deze klachten te verminderen.

Waar overwinteren in Europa

Het winterseizoen in Nederland is een populaire tijd om te reizen naar Spanje. Veel reizigers kiezen voor Spanje vanwege het warme klimaat en de droge lucht – perfecte omstandigheden als je aan het koude weer wil ontsnappen! Een voorbeeld daarvan is Benidorm, waar de gemiddelde dagtemperaturen in deze tijd rond de 20 graden Celsius ligt.

Kies je voor overwinteren in Portugal met de camper, dan is de Algarve een goede bestemming. De Algarve in Portugal is een stuk groener dan de Spaanse wintergebieden, maar daardoor valt er ook meer regen. Portugal is een prachtig land dat bekend staat om haar ongerepte stranden, bijzondere natuurparken, goede gezondheidszorg, heerlijk eten en een fijn klimaat. Als je van de Portugese keuken wilt genieten terwijl je er bent, vergeet dan zeker hun heerlijke wijnen niet! Lees er meer over in een speciale blog die we over overwinteren in portugal hebben geschreven.

De winters in Italië zijn ook geweldig; de gemiddelde temperatuur ligt rond de 20 graden. Er is een enorme culturele rijkdom, adembenemende stranden en een schitterende natuur om van te genieten! En vergeet tijdens je reis niet te genieten van de wereldberoemde Italiaanse keuken!

Camper huren tijdens de winterperiode

Zorg dat je altijd goed voorbereid op reis gaat. Wanneer je een camper wil huren om te overwinteren, dan ben je bij Camper Deluxe aan het juiste adres. Je huurt makkelijk een comfortabele camper die geschikt is voor een langere periode.

Wil je weten welke campers dat zijn? Neem dan even contact met ons op. Zo kan jij deze winter een heerlijke vakantie beleven!

Contact opnemen met Camper Deluxe

Heb je vragen of hulp nodig bij het huren van een camper? 

Je kan telefonisch of per mail contact met ons opnemen.  Op onze contactpagina kan je ook een bericht sturen via ons contactformulier. 

We helpen je graag verder!