Een nieuwe kleine camper kopen, waar moet je op letten?

Een nieuwe kleine camper kopen, waar moet je op letten?

Duitse import camper | Camper Deluxe

Zit je er aan te denken om een kleine camper te kopen, maar weet je niet zo goed waar je allemaal op moet letten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij gaan je alles vertellen over de voordelen en nadelen van compacte campers en op zoek naar een passende camper voor jou.

Welke camper past bij jou?

Inhoudsopgave

Het kleinste model: een buscamper

Campers heb je natuurlijk in soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan vol-integraal campers, half-integraal campers, alkoofcampers, buscampers, vancampers en ga zo maar door. De keuze is reuze.

Wij merken dat veel mensen graag een compacte camper willen. Dat maakt je een stuk wendbaarder en mobieler. Daarnaast is het lekker back to basic en makkelijker met parkeren. Laten we eens naar de verschillende soorten van kleine campers kijken.

Een buscamper is met recht een kleine camper. Bij een buscamper is alles gebouwd op de basis van een bestelwagen. Buscampers onderscheiden zich van opbouwcampers, omdat het woongedeelte niet op het chassis is gebouwd, maar binnen in de laadruimte van het voertuig zit.

Een buscamper heeft meestal twee zitplaatsen, eentje voor de bestuurder en eentje voor de bijrijder. Alles is heel compact. Dat betekent dus een beperkte capaciteit. De koelkast en watertanks zijn wat kleiner, je hebt vaak geen vast bed, een toilet en doucheruimte hoef je niet op te rekenen en de fietsen moeten op een fietsendrager. Dat zijn de voornaamste nadelen.

Natuurlijk zijn er ook veel voordelen. Voor buscampers heb je bijvoorbeeld alleen een gewoon rijbewijs nodig. Het gaat hier dus om rijbewijs B. Buscampers zijn ook heel geschikt voor dagelijks vervoer, over smalle wegen en om te parkeren, bijvoorbeeld in de garage. Dat zijn de grote pluspunten van een buscamper.

Soms is het dak van buscampers verhoogd. Soms zijn ze ook voorzien van een hefdak. In zo’n verhoogd dak bevindt zich vaak een tweepersoons hefbed. Zo heb je toch nog mooie slaapplaatsen in zo’n compact voertuig. Dat maakt buscampers extra aantrekkelijk!

Het beste van twee werelden: een vancamper

De laatste jaren wint de zogenaamde vancamper steeds meer aan populariteit. Het gaat hier om een opbouwcamper met een compact formaat. Waar normale campers vaak ongeveer 2,35 meter breed zijn, hebben vancampers een breedte van 2,15 tot 2,20 meter.

Daarnaast heb je ook vancampers die niet langer zijn dan 6 meter. Dat is ideaal, want met een camper van 6 meter of minder kun je in vrijwel alle gewone parkeervakken parkeren. Zo blijf je heel mobiel op je reizen met de camper. En nog een voordeel: bij een vancamper kun je de fietsen vaak binnen in de camper zetten.

De meeste vancampers hebben verder draaibare voorstoelen, een aantal zitplaatsen, een natte cel en een aantal slaapplaatsen. Bijvoorbeeld een royaal dwarsbed of twee enkele bedden. Daarnaast zijn vancampers natuurlijk van alle gemakken voorzien, zoals een goede airco.

Ten opzichte van buscampers zijn opbouwcampers, zoals een vancamper, een stuk beter geïsoleerd. Je hebt betere bodem-, dak- en wandisolatie en ook het ontbreken van de grote schuifdeur helpt hierbij. Dat maakt een vancamper geschikter voor het kamperen buiten het seizoen.

Kleine integraal camper: luxe op reis

Wil je wat meer luxe, maar toch een kleine camper? Die hebben we ook voor je. Normaal gesproken zijn half-integraal campers en vol-integraal campers de grotere campers, maar er bestaan ook smallere en kortere modellen. Deze campers hebben bijvoorbeeld een extra hefbed boven de cabine om ruimte te besparen.

Deze luxe campers voldoen aan al je vakantiewensen. Ze vragen logischerwijs wel om een behoorlijke investering. Bij campers tussen de 3.500 en 7.500 kilo heb je trouwens ook rijbewijs C1 nodig. Boven de 7.500 kilo heb je minimaal rijbewijs C nodig.

Bij een integraal camper heb je een groot voorruit, goed uitzicht en veel opbergruimte. Deze grotere camper maakt het wel iets lastiger om overal zomaar te parkeren.

Kleine tweedehands camper: slimme keuze!

Ga je voor nieuwe campers of tweedehands campers? Voor beide valt wat te zeggen. Bij Camper Deluxe hebben we alle in huis om een goedkope en kleine camper te huren of te kopen. Bekijk ons aanbod op onze website en aarzel niet om gewoon even contact met ons op te nemen.

Conclusie over het kopen van kleine campers

We hopen dat je nu een goed beeld hebt van het soort camper dat past bij jou. Ga je voor een compacte buscamper, kies je voor een iets grotere vancamper of wil je eerst toch maar een luxe camper huren?

Kijk gerust eens rond op onze website. Wij hebben voor ieder wat wils, zowel voor de verkoop als voor de verhuur. Bij Camper Deluxe slaagt u altijd!

Contact opnemen met Camper Deluxe

Heb je vragen of hulp nodig bij het huren van een camper? Je kan telefonisch of per mail contact met ons opnemen. 

Op onze contactpagina kan je ook een bericht sturen via ons contactformulier. 

We helpen je graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.