Roadtrippen door de Balkan met een camper

Roadtrippen in de Balkan klinkt misschien verrassend, maar de Balkan is een prachtige stukje van Europa. Tot op heden nog steeds niet ontdekt door veel mensen. Bij de Balkan behoren een heel aantal landen; Bulgarije, Macedonië, Albanië, Kroatië, Servië, Montenegro, Kosovo en Bosnië Herzegovina. Een echte roadtrip door een nog vrijwel onbekend stukje Europa met allemaal nieuwe stempels in je paspoort, hoe tof is dat!

Veel mensen die gaan roadtrippen door de Balkan vinden het een fantastische ervaring. Met de camper naar Sarajevo, een stad vol geschiedenis in één van de Balkanlanden Bosnië Herzegovina. In Bosnië Herzegovina kun je rijden langs routes dwars door de bergen, langs geweldige meren en heb je een fantastisch uitzicht. Sarajevo is een kleine sfeervolle stad, rondom Sarajevo zijn meerdere goedkope campings te vinden.

Highlights tijdens je roadtrip door de Balkan

Zoals we al verteld hadden is Sarajevo een geweldige plaats om te bezoeken tijdens je roadtrip. Montenegro heeft ook zeker zijn highlights tijdens een roadtrip, zo kun je een groot deel van je trip door Montenegro langs de baai van Kotor rijden, dit is een fantastische route. De stad Tivat is een zekere aanrader om te bezoeken tijdens je roadtrip door de Balkan, dit is een historisch oud stadje. Een tour naar Shkodra in Albanië is ontzettend mooi, echter zijn de wegen in Albanië wel  wat anders dan dat wij gewend zijn in Nederland.

In Shkodra is een prachtig kasteel te zien met een bijzonder mooi uitzicht over de stad met het grote meer. Ook het bezoeken waard in Albanië is Berat, deze stad is door Unesco tot werelderfgoed verklaard. En dan nog Belgrado, de hoofdstad van Servië; een gezellige drukke stad met nachtleven. Een leuke stad om te bezoeken, meer gemoderniseerd dan de steden in de andere landen. Ook Macedonië is ontzettend gaaf, hieronder vertellen we er meer over.

Meer van Ohrid

Macedonië en in het bijzonder het meer van Ohrid zijn het bezoeken  zeer zeker waard, rondom dit meer liggen vele campings waar u gemakkelijk kunt overnachten met uw camper. Ohrid is voornamelijk bekend door de (welgeteld!) 365 kerken en kloosters die de stad heeft. Er is voor elke dag in het jaar een klooster of kerk gebouwd. Het meer van Ohrid is het oudste meer van Europa en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vele mensen genieten van watersport op het meer van Ohrid, er kan hier heerlijk gezwommen worden of natuurlijk gekajakt. Macedonië wordt een steeds aantrekkelijker vakantieland maar blijft tot nu toe nog een onbekend pareltje van Europa. Al met al is roadtrippen door de Balkan met de camper een absolute aanrader. De natuur is prachtig en ongerept en het is relatief goedkoop.