Een sportieve vakantie met de camper naar Tsjechië

In Europa zijn er erg veel mooie landen om met de camper naartoe te gaan, maar voor een sportieve vakantie is Tsjechië perfect. Tsjechië is omringd door Duitsland, Polen, Oostenrijk en Slowakije. Het prachtige Praag is de hoofdstad van het land, met het historische centrum dat op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO. De Gouden Stad, wat een van de bijnamen van Praag is, ligt aan de rivier de Moldau. Het is fijn om in de zomer naar Tsjechië te gaan met het mooie weer, maar het is ook prachtig om er in de herfst naartoe te gaan. U kunt met verschillende voertuigen er heen gaan, maar met de camper is het ideaalst. Omdat het land best wel groot is en omdat er veel natuur is, is het makkelijk om met een camper tussen de bossen te gaan overnachten. Zo kunt u zich erg makkelijk verplaatsen en is het zelfs mogelijk om de hoofdstad te bezoeken. 

Wat is er allemaal te doen in Praag?

Praag is de hoofdstad van Tsjechië met ongeveer 1,3 miljoen inwoners. Praag staat bekend om de prachtige binnenstad. De Oude Stad is samen met het Oudestadsplein eigenlijk het drukstbezochte deel vaan Praag en in dit gebied liggen de meeste bekende bezienswaardigheden verzameld, zoals de Karelsbrug en het astronomische uurwerk. Vaak lijkt het alsof alle toeristen in Praag een wens hebben, en dat is de Karelsbrug bezoeken. Alleen als u er heel erg vroeg bent, heeft u een kleine kans dat er niemand is. De brug is prachtig in alle jaargetijden en vooral in de winter wanneer er een dikke laag sneeuw op ligt. Een hele makkelijke en leuke manier om de binnenstad te bekijken is doormiddel van een segway. Zo kunt u overal makkelijk komen en simpel ergens naar binnen lopen. Er zijn erg veel organisaties die een tour aanbieden, en dan bezoekt u mooiste bezienswaardigheden van Praag.

De prachtige natuur van Tsjechië

Als mensen op campervakantie gaan naar Tsjechië, gaan de meeste mensen naar de sprookjesachtige hoofdstad. Praag heeft ook het mooie Petrinpark, maar als u een citytrip in Praag doet, kan u net zo goed de vakantie verlengen met een bezoek aan de echte natuur van Tsjechië. Tsjechië beschikt over prachtige landschappen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Er is geen slechte tijd om dit te bezoeken, maar in de herfst zijn de omstandigheden het best. Er is een grote diversiteit aan mooie plekjes en fraaie natuur. Op sommige plekken is het landschap een beetje eentonig en vlak, maar steeds verder naar het oosten wordt het landschap wilder. Eén van de mooiste plekken in Tsjechië is het Reuzengebergte dat de grens vormt met Polen. U kunt er prachtig wandelen over glooiende bergkammen en langs glasheldere beken. Om een camper te huren en te genieten van de prachtige natuur en hoofdstad, kunt u makkelijk een camper huren bij CamperDeluxe.nl.