Top 5 handigste camperaccessoires

Heb je net een camper gekocht en ben je op zoek naar handige accessoires? Of ben je van plan om een camper te huren? Er zijn natuurlijk veel handige accessoires voor de camper te gebruiken. Wij hebben alvast voor jou de top 5 handigste camperaccessoires op een rijtje gezet. 

Kluis

Het is misschien wel het belangrijkste om in je camper te hebben. Een kluis om waardevolle spullen in op te bergen. In sommige campers zit het standaard, maar bij veel campers moet je dit apart aanschaffen. Als je de camper verlaat is het fijn om niet alle waardevolle spullen mee te moeten nemen.Cruciaal dus voor de beveiliging van je camper! Camperkluizen kunnen verschillende formaten hebben, zo zijn er kluizen waar een laptop in past. De kluis kan op de grond onder de voorstoel van de camper worden bevestigd. Zo staat de kluis niet meteen in het zicht en zo kan de inbreker niet meteen de hele kluis meenemen. Neem geen enkel risico! Je wilt niet terugkomen van een dagje weg en je spullen zijn verdwenen.

Achteruitrij camera

In veel nieuwe auto’s zit het ingebouwd en als je het eenmaal gewend bent, kun je bijna niet meer zonder. Dan kunnen we ons voorstellen dat als je met de camper weggaat, je dit helemaal een must vindt! Een achteruitrij camera voor in je camper kan natuurlijk ook voor de caravan of bij een ander voertuig gebruikt worden, bijvoorbeeld bij een caravan of aanhangwagen. Daarnaast voorkom je dat je ergens tegenaan rijdt en is het eenvoudig te installeren. Als je een camper wilt huren met achteruitrijcamera ben je bij camper de luxe aan het juiste adres.

Zonnescherm

Niets is vervelender dan een snikhete camper als je terugkomt van een dagje strand. Stel je voor, je gaat kamperen in de zomer en komt nét op een plek te staan zonder schaduw. Of je hebt wel schaduw, maar er komen nog net felle zonnestralen door het raam.
Een zonnescherm biedt dan ideale uitkomst! Het beschermt niet alleen tegen hitte en uv straling. Zelfs als de zon niet schijnt is een zonnescherm super handig. Tegelijkertijd is het te gebruiken als een privacy screen. Twee vliegen in één klap!

Dodehoekspiegel

Weer een accessoire die gericht is op veiligheid en gemak! Met een dodehoekspiegel heb je een breder zicht over wat er om je camper heen gebeurd. Daardoor rijd je veiliger en kun je makkelijker parkeren. Een dodehoekspiegel is makkelijk te installeren en het glas is verstelbaar zodat de spiegel aan het zicht van de bestuurder kan worden aangepast.

Draaiplateau voor stoelen

Niet het meest nodige maar zeker wel een handige accessoire als de voorstoelen van je camper vastzitten. Een camper is lekker compact en wendbaar, maar qua leefruimte is zo’n camper vaak wel wat krapjes. Door een draaiplateau onder de stoelen te monteren, kun je eenvoudig draaien en de ruimte in de camper optimaal benutten. Let er bij het zoeken naar een draaiplateau voor camperstoelen wel op of deze geschikt zijn voor het type camper en of het gaat om de bestuurdersstoel of bijrijdersstoel.