Waarom is het handig om een camper te onderhouden?

Het is natuurlijk erg vervelend dat wanneer u op vakantie gaat met een camper, deze dan stil komt te staan. Als u naar het buitenland gaat met de camper maakt u vaak veel kilometers, dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en dat alles nog goed onderhouden is. In de meeste gevallen is een camper handiger dan een caravan omdat u met de camper kan rijden en een caravan moet u aan een voertuig koppelen, maar een camper heeft dan ook wat meer onderhoud nodig.

Vroeger waren de campers van Volkswagen erg populair en ze worden nog steeds hippie busjes genoemd, omdat de busjes vaak versierd waren met veel kleuren. Er zijn veel mooie vakantiebestemming in Europa, zoals Scandinavië met de prachtige natuur, bij het Gardameer met de mooie bergen en natuurlijk Frankrijk met het lekkere eten en mooie campings. Dit zijn dan ook populaire bestemmingen om met de camper heen te gaan. 

Goede tips voor goed onderhoud van uw camper

Campers worden relatief rustig gebruikt, daardoor kan er weinig misgaan, maar door de vele kilometers die u dan maakt is er dan een kans dat er iets fout gaat. Er zijn veel onderdelen in een camper die toch soms gecontroleerd moeten worden, zoals de gasinstallatie. Bij een controle van de gasinstallatie wordt er gekeken naar de gasbrander van de koelkast, de branders van het kooktoestel en de kachel. Vaak worden die dan helemaal schoon gemaakt. Een camperbedrijf controleert dan op lekkages door de hele gasinstallatie af te persen.

Het leidingsysteem wordt daarbij, soms deel voor deel, enige tijd onder druk gezet. Dan begint de zoektocht naar lekkage bij een van de vele verstopte aansluitpunten. De professional gebruikt daarvoor gaslekvloeistof en het is beter om dit elke 2 jaar te laten controleren. De gas- en elektrische aansluitingen moeten goed vastgezet worden, anders worden de leidingen op den duur beschadigd door de trillingen. Ook voor een camper is APK op een zeker moment verplicht. Het is natuurlijk ook beter om het interieur schoon te houden om zo de levensduur van de camper te verlengen en de camper mooi te houden.

Verschillende merken campers

Er zijn veel verschillende campers, deze zijn te verkrijgen in diverse modellen en maten. Het ligt er natuurlijk aan met hoeveel personen u gaat reizen en welke camper daar het meest geschikt voor is. Campers zijn vaak gemaakt voor 2 of 4 personen. Het is lastig om te bepalen wat de beste camper merken zijn, want een kleine camper kan ook kwalitatief uitstekend zijn. Grote campers geven natuurlijk wel meer comfort door de ruimte, maar de kwaliteit hoeft dan niet meteen perfect te zijn. Daarentegen zijn er bij de populaire merken ook minder goede series en/of modellen (modeljaren) aanwezig. Adria maakt luxe campers waar u met veel personen in kan.

Chausson maakt 5 verschillende camper types zodat u uw ideale camper kunt uitzoeken. Knaus heeft schitterende Integrale campers. Integrale campers zijn het grootste en met veel luxe, deze camper zitten vaak wel hoger in prijs. De prijs ligt natuurlijk ook aan het interieur en de accessoires waar de camper over beschikt. Luxe en goedkope campers van verschillende merken zijn te huur en te koop bij CamperDeluxe.nl. Ook beschikken wij over diverse tweedehands campers die u bij ons kunt kopen voor scherpe prijzen. Deze campers zijn prima onderhouden en zijn nog in een uitstekende staat.