Wat kost kamperen bij de boer?

Wat kost kamperen bij de boer?

Camper naast houtstapel wildkamperen Camper Deluxe | Camper Deluxe

Op zoek naar een kleinschalige camping met voldoende rust om je heen? Kies voor een nachtje kamperen bij de boer! Kleine campings zoals de boerencamping winnen steeds meer aan populariteit. In tegenstelling tot de drukte van een commerciële camping, ervaar je hier veel meer rust.

Ook voor de boer zelf is het steeds meer een serieuze bijverdienste geworden. Sommige boeren verdienen zelfs hun hoofdinkomen met de verhuur van hun boerderij. Wat is de gemiddelde prijs van een nacht kamperen bij de boer? En welke voordelen heeft een boerderijcamping te bieden? Je leest het in dit artikel.

Inhoudsopgave

Gemiddelde prijs kamperen bij de boer

De gemiddelde prijs voor kamperen bij de boer ligt rond de 15,00 tot 25,00 per nacht. Dit kan inclusief of exclusief lokale toeristenbelasting zijn. Ook kan dit afhankelijk zijn van welke kleine camping je kiest en met hoeveel personen je wilt overnachten. Voor twee volwassenen betaal je altijd meer. Zeker als je in het hoogseizoen gaat.

Kampeer je op boerencampings, dan zijn de belangrijkste faciliteiten altijd aanwezig. Denk aan privé sanitair, zoals douches met warm water en toiletten. Sommige boerderijcampings hebben zelfs zwembaden.

Ook profiteer je vaak van gratis stroom om jouw elektrische fiets op te laden en Wi-Fi. Kleine campings zoals de boerencamping zijn zeer geschikt als je een camper, caravan of vouwwagen hebt. Ook met een tent kun je prima met je gezin op het erf terecht. Er is vaak voldoende ruimte voor al jouw kampeerspullen.

20230525 102925v7 | Camper Deluxe

Waarom een boerencamping?

Een groot aantal kampeerders ziet dat kamperen bij de boer vele voordelen biedt. Het is een onvergetelijke ervaring voor zowel stellen als gezinnen met kinderen. Veel mensen gaan graag even weg van de drukte van het dagelijks leven om tot rust te komen op boerencampings. Dit kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland.

Je hebt contact met de boer en ervaart het echte boerenleven. Op een minicamping op de boerderij is het heerlijk ontspannen. Wij hebben de voordelen van een nacht kamperen bij de boer hieronder voor je op een rij gezet.

Veel rust

Wil je een nacht gaan kamperen bij de boer, dan kun je rekenen op veel rust. De enige geluiden die je hoort, zijn de loeiende koeien of het kraaien van de haan. Maar zeg nou zelf, dat is toch heerlijk?! Op deze boerderijen is het over het algemeen stil.

Je zal in de nacht geen overlast ervaren van allerlei activiteiten op de minicamping. Ook ben je verder van andere campings en snelwegen verwijderd.

Kleine camping

Boerderijcampings zijn kleine campings. Ze staan bekend om hun kleinschaligheid en bieden vaak een klein aantal kampeerplekken aan. Zo kun je bij een boerderijcamping eerder rekenen op een parkeerplek voor een stuk of 40 kampeerders. Dit in tegenstelling tot een commerciële camping, waar vaak wel 150 plekken zijn.

camper uitzicht zee | Camper Deluxe

Veel speelruimte voor de kids

Boerencampings bieden vaak veel faciliteiten voor kinderen. Voor de kids is kamperen op de boerderij op zich al een groot feestje. Ze kunnen lekker spelen met andere kinderen of met het speelgoed op het erf. Er is niets leukers dan met de speelgoedtractor over het erf rijden of spelen met de bal in de weilanden.

Vooral voor kleine kinderen voelen kleine campings een stuk veiliger. Ze kunnen er makkelijker de weg vinden. Ook oudere kinderen beleven veel plezier op boerencampings.

Aanwezigheid van dieren

Op de meeste boerderijcampings zijn dieren aanwezig. En dat is altijd leuk! Kinderen mogen vaak mee om de dieren te voeren of samen met de boer op bezoek bij het grote vee.

Ze mogen op de camping helpen met het voeren van de kippen, rondlopen met pony’s en andere leuke dingen met de dieren doen. Zo wordt de ervaring op de camping onvergetelijk.

Wat kan ik nog meer doen op boerencampings?

Op een boerencamping kun je niet alleen heerlijk tot rust komen. Afhankelijk van bij welke boer je gaat kamperen, kun je ook verschillende activiteiten doen. Er is veel variatie in activiteiten per kampeerplek. Dat maakt het leuk om bij verschillende kampeerplaatsen een kijkje te nemen.

Sommige campings bieden de mogelijkheid om de koeien te melken. Er zijn ook campings waar je zelf fruit plukt om je eigen jam te maken. Je leert alles over hoe het eraan toe gaat op zo’n boerderij. Hierdoor zijn deze minicampings voor zowel volwassenen als kinderen erg interessant.

20230525 102001 v5 | Camper Deluxe

Bij welke boer kan ik kamperen?

Ga je kamperen bij de boer, dan kun je dit zowel in het binnenland als in het buitenland doen. Denk bijvoorbeeld aan een campingplaats in Frankrijk. De Stichting Vrije Recreatie heeft wat dat betreft een ruim aanbod.

Verder zijn er verschillende soorten boeren waar je kunt kamperen. Zo kun je kamperen bij de akkerbouwboer, de veeboer en de niet-actieve boer.

De prijzen hiervan kunnen verschillen. Bekijk altijd hoeveel toeristenbelasting je extra voor deze camping betaalt en let erop dat de prijzen in het hoogseizoen duurder kunnen uitvallen.

Akkerbouw boer

Kies je voor kamperen met de tent, camper of caravan bij de akkerbouwboer, dan kies je voor een boer met weinig tot geen dieren. Het kan zijn dat ze wat kleinvee hebben, wat erg leuk is voor de kinderen. Een voordeel hiervan kan zijn dat je geen loeiende koeien hoort. Sommige mensen vinden deze geluiden juist fijn. Een akkerbouwboer heeft ook minder mest. Hierdoor zijn er minder vliegen op deze campings.

Veeboer

Je kunt ook kamperen bij de veeboer. Hierbij zal je wel meer stank- en geluidsoverlast ervaren. Veel boerencampings zorgen er echt wel voor dat er zo weinig mogelijk stankoverlast is en houden de boel goed schoon. Toch kun je dit op deze camping niet geheel voorkomen. Maar ja, dat hoort eigenlijk ook bij het boerenleven.

Kamperen bij een boer met vee is enorm bijzonder. Jij en je eventuele kids krijgen de mogelijkheid om te helpen bij het verzorgen en voeren van de dieren. Je ziet hoe een pasgeboren kalfje probeert te staan of hoe een veulentje wordt geboren. Dit levert de meeste mensen mooie herinneringen op.

Camper op parkeerplaats naast groene bomen

Kamperen bij een niet-actieve boer

Je kunt ook met je camper of caravan gaan kamperen bij een niet-actieve boer. Steeds meer boeren stellen hun boerderij open terwijl ze niet meer actief in bedrijf zijn. Dit is vaak een kampeerplaats waar je niet snel last hebt van stank, lawaai of vliegen. Wel mis je het echte boerenleven tijdens het kamperen.

Een voordeel van kamperen bij de niet-actieve boer, is dat je hier veel rust zal vinden. Ook kun je optimaal genieten van de natuur.

Ga ook kamperen bij de boer

Er is niets leukers dan kamperen bij een camping op de boerderij. Of je dit nu doet met jouw camper, caravan of gewoon met je eigen tent of voor glamping kiest. Er staat op deze kampeerplek ongetwijfeld veel plezier op je te wachten.

Kamperen bij de boer is lekker betaalbaar en heeft veel charme. Je kunt heerlijk buiten zijn en ook voor kinderen is er volop plezier te beleven. Ga eens op zoek naar een leuke camping in Nederland of Frankrijk en kampeer met jouw gezin bij de boer!

Een camper huren of kopen?​

Ben je geïnspireerd geraakt om te gaan kamperen met een camper? Bij Camper Deluxe huur of koop je makkelijk een camper voor een onvergetelijke reis. Wil je weten welke campers beschikbaar zijn? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! Wij zijn het beste telefonisch te bereiken op +31 (0) 522 48 05 48 of via de mail: info@camperdeluxe.nl.

Contact opnemen met Camper Deluxe

Heb je vragen of hulp nodig bij het kopen van een oude camper? Je kan telefonisch of per mail contact met ons opnemen. 

Op onze contactpagina kan je ook een bericht sturen via ons contactformulier. 

We helpen je graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.