Aansluiten van een achteruitrijcamera in jouw camper​

Met een camper kun je op een geweldige manier de wereld verkennen. Terwijl je rondrijdt, is veiligheid natuurlijk enorm belangrijk. Het installeren van een achteruitrijcamera is dan ook een must voor veel campereigenaren.

Met een camera wordt achteruit rijden een stuk veiliger en heb je ook beter zicht op de dode hoek. In dit artikel vertellen wij je alles over de achteruitrijcamera en de aansluiting ervan.

511CRdydrjL. AC UF10001000 QL80 | Camper Deluxe

Wat is een achteruitrijcamera?

Een achteruitrijcamera is een speciaal camerasysteem voor in de auto, camper of vrachtwagen. Met deze camera kun je tijdens het autorijden zien wat er achter je voertuig gebeurt.

Verschil achteruitrijcamera en achteruitkijkspiegel

Het verschil tussen het gebruik van de achteruitkijkspiegel en de achteruitrijcamera is dat je met de achteruitkijkcamera de volledige dode hoek ziet. De camera’s zijn namelijk aan de achterkant van de camper geplaatst, waardoor je goed zicht hebt op alles wat er achter je gebeurt.

Zodra de bestuurder achteruit rijdt, wordt de camera geactiveerd. De beelden zie je vervolgens op de monitor van je voertuig staan. De monitor kan soms ook aangeven hoe breed je camper precies is.

 

Kies de juiste achteruitrijcamera

Voordat je de achteruitrijcamera in je camper laat monteren, moet je een keuze maken tussen verschillende modellen om het juiste exemplaar te vinden. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor speciale derde remlichtcamera’s, zodat je ook je derde remlicht optimaal kunt gebruiken.

Zorg er ook voor dat de achteruitrijcamera die je kiest geschikt is voor het formaat van je camper en voldoet aan jouw specifieke behoeften, zoals de behoefte aan een derde remlicht.

Bedrade en onbedrade camera’s

Je kunt kiezen uit bedrade en draadloze camera’s. Bedrade camera’s met kabel hebben over het algemeen een stabielere verbinding. Een draadloze achteruitrijcamera is echter eenvoudiger te installeren. Tussen bedrade en draadloze camera’s is er geen verschil in kwaliteit.

Laat de camera aansluiten door een specialist

Het inbouwen van een camera op je camper is veel werk en kan veel tijd in beslag nemen. Zo zal er een gat geboord moeten worden voor de bekabeling. Dit werk laten doen door iemand die verstand heeft van de montage van een camera is geen overbodige luxe. Het is daarom verstandig om de camera te laten monteren door een specialist. Er zijn verschillende redenen om juist voor een specialist te kiezen, zoals:

  1. Veel ervaring: Een specialist beschikt over de nodige ervaring en expertise om de camera correct te installeren. Ze begrijpen de technische aspecten van de installatie en zorgen ervoor dat alles nauwkeurig en veilig wordt aangesloten op je camper.

  2. Optimale plaatsing: Een specialist kan de camera op de meest geschikte locatie plaatsen voor een optimaal zicht. Ze overwegen factoren zoals de hoek, hoogte, bumper en afstand, waardoor je een helder beeld krijgt van wat er achter je voertuig gebeurt.

  3. Integratie met andere systemen: Een specialist kan het camerasysteem in sommige gevallen naadloos integreren met andere voertuigsystemen in je camper. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het koppelen van de camera aan het infotainmentsysteem als de juiste aansluitingen aanwezig zijn, waardoor je het beeld eenvoudig op het dashboard kunt bekijken.

  4. Kwaliteitsmaterialen: Een specialist zal hoogwaardige materialen en apparatuur gebruiken om ervoor te zorgen dat de camera duurzaam en betrouwbaar is. Dit garandeert een langdurige werking, zelfs onder verschillende weersomstandigheden.

  5. Afstelling en kalibratie: Na het inbouwen kan een specialist de camera afstellen en kalibreren om ervoor te zorgen dat deze optimaal presteert. Dit omvat het finetunen van instellingen zoals helderheid, contrast en kleur, zodat je het beste beeld krijgt. Ook kan een specialist de bekabeling in de camper wegwerken.

  6. Garantie: Professionals bieden vaak garantie op hun werk en de geïnstalleerde camera. Mocht er een probleem optreden, kun je rekenen op de ondersteuning van de specialist om het snel en efficiënt op te lossen.

  7. Naleving van voorschriften: Een specialist is op de hoogte van de geldende voorschriften en normen voor het installeren van achteruitrijcamera’s. Ze zorgen ervoor dat de installatie voldoet aan alle wettelijke eisen en normen.

Test de camera na installatie

Na de installatie is het belangrijk de achteruitrijcamera te testen voordat je met je camper de weg op gaat. Controleer of het beeld van de camera duidelijk is en of er geen storingen zijn.

Aan de slag met je achteruitrijcamera Een achteruitrijcamera is zeker een must voor campereigenaren. Met een goede camera maak je manoeuvreren en parkeren een stuk veiliger en eenvoudiger. Het heeft een positief effect op jouw navigatie in het verkeer.

Door de juiste camera te kiezen en deze te laten installeren door een specialist, kun je straks zonder zorgen op pad met je camper of andere voertuigen.

Nieuwe achteruitrijcamera laten installeren?

Neem dan contact met ons op voor een afspraak!

Maak een afspraak en mail naar werkplaats@camperdeluxe.nl
Of bel ons op 0522 48 05 48
AFSPRAAKMAKEN | Camper Deluxe

Accessoires op uw camper

Bij Camper Deluxe kunt u terecht voor de montage van accessoires op uw camper, 

zoals zonnepanelen, achteruitrijcamera’s, extra sloten en luiken, dakairco’s, fietsenrekken en luifels. 

OpgeruimdeWerkplaats | Camper Deluxe

Ga naar de werkplaats pagina

Allerlei werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren. Alles gebeurd professioneel en met een prijsopgave..

Naar de werkplaats

Contact opnemen met Camper Deluxe

Heb je vragen of hulp nodig bij het huren van een camper? Je kan telefonisch of per mail contact met ons opnemen. 

Op onze contactpagina kan je ook een bericht sturen via ons contactformulier. 

We helpen je graag verder!