Een venster op veiligheid: camper ramen vervangen en repareren

Als eigenaar van een camper is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Zowel onderweg als in stalling kan een camper namelijk schade of slijtage oplopen. Dit kan slijtage aan de banden zijn, vochtproblematiek, schade aan het houten frame of kapotte of beschadigde ramen. Beschadigde ramen komen vaker voor dan je denkt en kunnen voor vervelende problemen zorgen als je hier niet op tijd bij bent. Daarom vertellen wij je in dit artikel alles over een camper raam laten plaatsen en het vervangen en repareren van kapotte camper ramen.

camper raam met uitzicht

Kapot camper raam voorkomen

Schade aan ruiten komt relatief vaak voor. Schade aan een camper raam kan bijvoorbeeld gebeuren door steenslag tijdens het rijden of door een tak die tegen het raam aankomt tijdens het parkeren. Ook vocht en weersomstandigheden kunnen bijdrage aan schade aan het raam van een camper of bus.

Om schade aan je camper raam zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan je camper, goed op te letten tijdens het rijden en alert te zijn op je dode hoek. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een speciale beschermhoes voor je raam, dus geen verduisteringsgordijn of insectenhor, en extra beveiligingssloten plaatsen om te voorkomen dat er ingebroken wordt via het raam. Want helaas komt inbraak in campers ook nog relatief vaak voor en is het raam vaak een makkelijke toegangsweg.

Wanneer moet je vervanging overwegen?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar soms zit een ongelukje in een klein hoekje. Is een raam in je camper of bus beschadigd? Dan is het belangrijk om hier snel actie op te ondernemen. Camper ramen zijn namelijk een van de belangrijkste onderdelen voor de veiligheid van de camper en het comfort tijdens de reis. Wij vertellen wanneer reparatie van het camper raam of een nieuw camper raam plaatsen noodzakelijk is.

Lekkageschade

Een van de meest voorkomende redenen voor het vervangen van een bus of camper raam is lekkageschade. Kleine scheurtjes of een gaatje kunnen al snel leiden tot grote problemen. Water dat binnendringt via een scheur, of via het houten frame of kunststof frame, kan schimmel en roest veroorzaken en zelfs de carrosserie en de ombouw van de camper aantasten. Je wilt dus absoluut dat een raam waterdicht is.

Daarom is het belangrijk dat een camper raam past en goed waterdicht is. Hierbij is het belangrijk om de afmetingen en het raam goed af te werken. En inspecteer de ramen regelmatig op vochtplekken en zorg ervoor dat de afdichtingen en randen bij het raam intact zijn.

Barsten of breuken

Een ander duidelijk signaal dat het raam vervangen moet worden, is een barst, gat of breuk in het glas van een raam, deur of schuifdeur van de camper of bus. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld een steentje dat tegen het raam vliegt tijdens het rijden of een ander ongelukje.

Zelfs een kleine barst of een klein gat kan snel uitgroeien tot een groter probleem, vooral bij temperatuurschommelingen. Wacht niet tot de situatie erger wordt en onderneem direct actie. Dit geldt voor alle typen ruiten in de camper of bus, dus ook het klapraam, het dakraam en de schuifdeur. Controleer regelmatig de schade van het voertuig aan zowel de buitenzijde als de binnenzijde.

Verkleuring en condensatie

Oudere camper ramen kunnen verkleuren of er kan snel condensatie aan de binnenkant van de ramen ontstaan. Dit is gevaarlijk tijdens het rijden, maar duidt ook vaak op isolatieproblemen en problemen met de ventilatie in de camper of bus.

Als je merkt dat de ramen vaak beslaan of als er een constante waas op het glas zit, is het tijd om na te denken over vervanging. En vergeet ook niet om in de tussentijd de mogelijkheden voor betere ventilatie in de camper of bus te onderzoeken, naast ventilatie via het raam of de deur.

Onze expertise en ervaring in camper reparatie: Waarom voor Camper Deluxe kiezen?

Ben je een echte doe-het-zelver en heb je veel ervaring met camperonderhoud? Dan kun je zelf een camper raam inbouwen. Maar niet iedereen heeft de benodigde expertise of goed gereedschap hiervoor in huis. En deze klus moet natuurlijk wel goed gebeuren voor optimale veiligheid en comfort onderweg. Bovendien verlies je het recht op garantie als je zelf aan het klussen slaat.

Bij Camper Deluxe ben je aan het juiste adres voor onderhoud aan een raam, een camper raam inbouwen, een camper raam plaatsen of het vernieuwen van verouderde vensters en deuren. Wij kunnen een ruit vervangen of een nieuw camper raam plaatsen, indien gewenst.

Camper Deluxe is dé specialist op dit gebied en heeft jarenlange ervaring met campers. Onze monteurs zijn getraind en gecertificeerd en hebben uitgebreide kennis van verschillende campermodellen en raamtypes. Hierdoor leveren wij altijd topresultaat naar de wensen van de klant én met goede garantievoorwaarden.

Staat er binnenkort een mooie reis op de planning? Laat dan zeker het benodigde onderhoud uitvoeren door een echte specialist bij Camper Deluxe en besteed extra aandacht aan de camper ramen. Met waterdichte ramen die goed onderhouden zijn ga je veilig op weg en heb je optimaal comfort in jouw camper.

Zonnepaneel met laadregelaar laten plaatsen?

Neem dan contact met ons op voor een afspraak!

Maak een afspraak en mail naar werkplaats@camperdeluxe.nl
Of bel ons op 0522 48 05 48
AFSPRAAKMAKEN | Camper Deluxe

Accessoires op uw camper

Bij Camper Deluxe kunt u terecht voor de montage van accessoires op uw camper, 

zoals zonnepanelen, achteruitrijcamera’s, extra sloten en luiken, dakairco’s, fietsenrekken en luifels. 

OpgeruimdeWerkplaats | Camper Deluxe

Ga naar de werkplaats pagina

Allerlei werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren. Alles gebeurd professioneel en met een prijsopgave..

Naar de werkplaats

Contact opnemen met Camper Deluxe

Heb je vragen of hulp nodig bij het huren van een camper? Je kan telefonisch of per mail contact met ons opnemen. 

Op onze contactpagina kan je ook een bericht sturen via ons contactformulier. 

We helpen je graag verder!