Camper huren of juist kopen?

Er zijn verschillende manieren om een vakantie te vieren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om met de camper te gaan. In dit geval is het zowel mogelijk om een camper te kopen en te huren, maar wat is nou eigenlijk de beste keuze?  Ten eerste is het erg belangrijk om te kijken of u eenmalig met de camper op vakantie wilt of dat u dit vaker wilt gaan doen. Indien u nog twijfelt is het erg belangrijk om eerst een camper te huren en te ervaren hoe een camper is voordat u ook daadwerkelijk een camper koopt. Indien u ervoor kiest om een camper te huren dan is het ook altijd mogelijk om er een tuinset bij te huren, deze prijs is eenmalig €25-,. Heeft u ooit al eens ervaren hoe het is om met een camper op vakantie te gaan en lijkt het u leuker om dit vaker te doen? Dan is het verstandig om ervoor te kiezen om een camper te kopen.

Verschillende soorten campers

Er zijn twee soorten campers, namelijk de budget campers maar ook de luxe campers. Het eerste verschil tussen de twee soorten campers is de prijs. Het is maar net hoeveel u over hebt voor een camper en hoe luxe u de camper wilt hebben. Daarnaast zit er ook een verschil tussen beide campers als het gaat om kwaliteit, uitrusting en meer. De campers waar over wij beschikken zijn automaat of beschikken over 5 of 6 versnellingen, dit ligt maar net aan de camper. Wanneer u hier een duidelijke voorkeur voor heeft dan is het erg belangrijk om hier goed naar te kijken voordat u een camper koopt of huurt.

 

Het is erg belangrijk om ook goed te kijken of de camper wel genoeg slaapplekken biedt en groot genoeg is voor het aantal personen waarmee u op vakantie gaat. U wilt natuurlijk niet dat de camper te klein is of te weinig slaapplekken biedt.

De huurvoorwaarden

Het is niet mogelijk om een camper te huren als de bestuurder 23 jaar of jonger is, in dit geval bent u dan niet verzekerd. Voor het besturen van de camper is een rijbewijs B genoeg, u hoeft dus niet over een speciaal rijbewijs te beschikken. Daarnaast zijn alle campers allrisk verzekerd, u hoeft alleen maar het eigenrisico/borgbedrag te betalen. De campers hebben ook allemaal gratis dienst voor pech inbegrepen, dit geldt alleen wanneer u zich binnen Europa bevindt. Alleen bij huur van minder dan 1 week waarin u wel extreem veel kilometers maakt geldt er een kilometervergoeding, dit zal allemaal in overleg plaatsvinden.