Welk type camper kies jij?

Welke type camper kies jij?

Er worden steeds meer campers aangeschaft, we zien ze dan ook steeds meer rijden. De afgelopen jaren zijn het aantal campers in Nederland zelfs verdubbeld. Ben je van plan om een camper te huren of een camper aan te schaffen? Dan heb je keuze uit duizenden nieuwe en tweedehandse campers. Er zijn verschillende type campers in diverse prijsklassen, voor ieder wat wils. 

Hieronder lees je meer over welke verschillende soorten campers er zijn. Bij iedere camper staan de voor- en nadelen vermeldt. 

Alkoof campers

Alkoof campers zijn campers die beschikken over een grote ruimte boven de bestuurderscabine. In de ruimte bevindt zich een tweepersoonsbed. Je kan ook kiezen voor een alkoof camper met dubbele bodem. Bij deze optie heb je nog meer ruimte en is de instap naar het bed minder hoog. Een nadeel van deze camper is dat de camper hoog is en hierdoor ook windgevoeliger is. Deze grote jongen heeft ook een hoger brandstofverbruik.

Half-integraal campers

De half-integraal camper beschikt ook over een bestuurderscabine. Daarboven bevindt zich echter geen extra ruimte. Een voordeel hiervan is dat de stroomlijn beter is en het brandstofverbruik van de camper lager. De camper heeft echter minder ruimte. Wanneer je niet veel bagage meeneemt en met z’n tweeën reist, is deze camper ideaal. Er zijn half-integraal campers met achter in een hefbed voor extra slaapplaatsen.

Integraal campers

De integraal camper is van de voor tot achterzijde even breed. Er is geen aparte cabine voor de bestuurder aanwezig zoals bij de bovenstaande twee campers. De cabine waar de bestuurder zit is onderdeel van het leefgedeelte. Boven de cabine bevindt zich een uitklapbaar bed dat je gemakkelijk naar beneden haalt. Omdat je het bed naar beneden haalt is er meer ruimte tussen het bed en het plafond dan bij de alkoof. Ook heb je vanuit de camper goed uitzicht door de grote voorruit. De integraal camper is vaak wel duurder en de bijrijder heeft geen eigen portier.

Buscamper

De laatste optie is de buscamper. Deze camper is, zoals de naam al zegt, gebouwd op basis van een bestelbus. In veel gevallen wordt het dak verhoogd zodat hier twee extra slaapplaatsen kunnen worden gemaakt. Het voordeel van de buscamper is dat deze compact is en hierdoor geschikt voor het dagelijks verkeer maar ook voor het maken van een reis. Een nadeel kan zijn dat u beperkte ruimte heeft voor je bagage in de buscamper.

Wil je graag op vakantie, maar heb je (nog) geen camper? Bij Camper Deluxe huur je makkelijk een camper voor een onvergetelijke reis. Wil je weten welke campers beschikbaar zijn? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! Wij zijn het beste telefonisch te bereiken op +31 (0) 522 48 05 48 of via de mail: info@camperdeluxe.nl