Welk type camper kiest u?

Er worden steeds meer campers aangeschaft, we zien ze dan ook steeds meer rijden. In Nederland is het afgelopen decennium het aantal campers zelfs verdubbeld. Bent u van plan om een camper te huren of zelfs aan te schaffen? Dan heeft u ruime keuze. Er zijn verschillende type campers in diverse prijsklassen. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten campers en de voor- en nadelen van deze campers.
Hopelijk kunt u na het lezen van deze blog gemakkelijk uw keuze maken!

Alkoof campers

Alkoof campers zijn campers die beschikken over een grote ruimte boven de bestuurderscabine. In de ruimte bevindt zich een tweepersoonsbed. U kunt ook kiezen voor een alkoofcamper met dubbele bodem. Bij deze optie heeft u nog meer ruimte en is de instap naar het bed minder hoog. Een nadeel van deze camper is dat de camper hoog is en hierdoor windgevoeliger is, ook heeft de camper een hoger brandstofverbruik.

Half-integraal campers

De half-integraal camper beschikt ook over een bestuurderscabine. Daarboven bevindt zich echter geen extra ruimte. Een voordeel hiervan is dat de stroomlijn beter is en het brandstofverbruik van de camper lager. De camper heeft echter minder ruimte. Wanneer u niet veel bagage meeneemt en met z’n tweeën reist, is deze camper ideaal. Er zijn half-integraal campers met achterin een hefbed voor extra slaapplaatsen.

Integraal campers

De integraal camper is van de voor tot achterzijde even breed. Er is geen aparte cabine voor de bestuurder aanwezig zoals bij de bovenstaande twee campers. De cabine waar de bestuurder zit is onderdeel van het leefgedeelte. Boven de cabine bevindt zich een uitklapbaar bed dat u gemakkelijk naar beneden haalt. Omdat u het bed naar beneden haalt is er meer ruimte tussen het bed en het plafond dan bij de alkoof. Ook heeft u vanuit de camper goed uitzicht door de grote voorruit. De integraal camper is veelal wel duurder en de bijrijder heeft geen eigen portier.

Buscamper

De laatste optie is de buscamper. Deze camper is, zoals de naam al zegt, gebouwd op basis van een bestelbus. In veel gevallen wordt het dak verhoogd zodat hier twee extra slaapplaatsen kunnen worden gemaakt. Het voordeel van de buscamper is dat deze compact is en hierdoor geschikt voor het dagelijks verkeer maar ook voor het maken van een reis. Een nadeel kan zijn dat u beperkte ruimte heeft voor uw bagage in de buscamper.